Digidexo.com

Forbindelser som finnes i Orange Oil

Forbindelser som finnes i Orange Oil


Hver type oransje olje inneholder lignende forbindelser, men mengder av hver forbindelse variere avhengig av den spesielle type orange olje. De forbindelser som finnes i oransje olje kombineres for å danne en synergistisk effekt; med andre ord, er den kombinerte virkning av flere forbindelser er større enn hver enkelt forbindelse. Orange olje brukes til å behandle fordøyelses og hudpleie problemer; konsultere lege før du bruker oransje oljeprodukter.

Typer

Den bitre appelsintreet produserer tre forskjellige typer oransje olje. Det er hentet fra frukt, blader og blomster av appelsintre. Oljen ekstraheres fra bladene på treet kalles petitgrain olje, og olje utvunnet fra blomster av treet kalles neroli olje. Imidlertid er den oljen som utvinnes fra frukten av appelsintre generelt omtalt som bitter appelsin olje.

I tillegg er oransje olje utvunnet fra en annen rekke oransje treet og kalt søt orange olje. Ifølge Julia Lawless i "The Illustrated Encyclopedia av essensielle oljer," den søte appelsintreet er mindre enn den bitre appelsintreet og fruktene er større og mørkere enn de som produseres av den bitre appelsintreet. Både bitter oransje olje og søt appelsinolje inneholder liknende kjemiske forbindelser.

Monoterpener

Ifølge Rosemary Caddy, i "Aromaterapi: Eteriske oljer i Color," orange bitter olje inneholder omtrent 90 prosent av den kjemiske forbindelsen monoterpene og søt appelsin olje inneholder ca 85 prosent av monoterpener. Monoterpener er til stede i nesten alle essensielle oljen. Ifølge Shirley Pris i "Aromaterapi arbeidsbok," alle sitrusoljer inneholder en høy andel av terpener. Monoterpener er bakteriedrepende, antiseptisk, slimløsende og stimulerende i sine handlinger.

Alkoholer

Alkoholer er til stede i mellom 3 og 5 prosent av både bitre og søt appelsin eterisk olje. Alkoholer er en av de mest skånsomme kjemiske forbindelser som finnes i en eterisk olje og er ikke så farlig som noen andre essensielle oljekomponenter. Pris sier at alkoholer er anti-viral, bakteriedrepende, stimulerende og samlet en god generell tonic.

Estere og Ketoner

Estere utgjør ca 2 prosent av forbindelser i bitter appelsin olje; estere er anti-inflammatorisk og brukes til å behandle hudpleie problemer. Ketoner utgjør ca 2 prosent av forbindelser i søt appelsin olje; ketoner er en av de mer farlige forbindelser som er tilstede i eteriske oljer, selv om de er fordøyelses, beroligende, sedative og smertestillende i små mengder.

Andre Forbindelser

Det er sporelementer av andre forbindelser, så som aldehyder, oksyder og koumariner i både bitre oransje og søt appelsinolje; imidlertid monoterpener og alkoholer er de overordnede forbindelser av både bitre og søt appelsinolje. Sitrusoljer, så som bitter oransje olje, er også bildet toksiske; ta vare på sollys når du bruker foto giftige oljer. Imidlertid skriver Lawless som søt appelsin olje er generelt ikke-bilde giftig, med mindre oljen er utvunnet gjennom destillasjon og ikke kaldt uttrykk.