Digidexo.com

Diett for personer med PCOS

En hormonforstyrrelse som påvirker reproduksjonsorganer hos kvinner, polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, kan føre til infertilitet og forstørrede eggstokker. Det endokrine ubalansen manifesterer seg i symptomer som uregelmessig menstruasjon, økt kroppsvekt, utover kroppen og ansiktshår, kviser, diabetes og forhøyet blodtrykk. Tilstanden kan styres til en viss grad med en diett lav på mettet fett og komplekse karbohydrater.

Generelle tiltak

Hvis du lider av PCOS, bør du kutte ned på forbruket av raffinerte komplekse karbohydrater for å holde blodsukkeret under kontroll. Du kan erstatte brød og ris med salat eller drue blader eller tang. Som en del av enhver diett for personer med PCOS, har rikelig med grønnsaker som kål, blomkål, spinat, gulrøtter og løk. Hold deg til magert kjøtt som dine kilder til animalsk protein og prøve å ha bare umettet fett som linfrø, oliven og valnøtt eller macadamia oljer. Gjør det til en vane å drikke rikelig med vann hele dagen.

Frokost

En plan for frokost som en del av en diett for kvinner som lider av PCOS bør ha fullkorn karbohydrater, melk og svært lite fett komponent. For eksempel: tre fjerdedeler av en kopp noen kli frokostblanding med en kopp fettfri melk uten sukker, sammen med et par skiver av fullkorn toast, med maksimalt én teskje av redusert fett margarin. Denne typen av et måltid vil holde deg full og passer til lunsjtid --- uten heaping kalorier inn i systemet.

Lunsj

En lunsj i en PCOS spesialitet kosthold bør ha lite karbohydrater og proteiner med mye grønnsaker. For eksempel kan den eneste karbohydratkomponenten under lunsj være en enkelt rull laget av hele korn eller surdeig. Har dette med et enkelt stykke redusert fett mager skinke eller kalkun, en halv kopp paprika (rød, gul eller grønn), eller en frisk salat med så mye salat, tomater og løk som du ønsker. Toppen av måltidet med enten en mellomstor eple eller 3 oz. lav-fett, usøtet yoghurt med en håndfull friske jordbær. En lett lunsj som dette vil ikke gjøre at du føler deg tung, mens du holder ned glukosenivået i blodet.

Middag

For det siste måltidet av dagen, vil du få lov til moderate porsjoner av karbohydrater, fett og proteiner. Et eksempel på middag kan være 5 oz. av stekt eller grillet laks, eller samme mengde stekt bryst av lean kylling. Har dette proteinet komponent med en halv kopp hver av kokt spinat, gulrøtter og kokte brune eller basmati ris. Som en del av din dessert kan du ha for eksempel en mellomstor scoop av lav-fett iskrem med en halv kopp fersken.

Snacks

Hvis du føler deg sulten i midten av formiddagen før lunsj, unne deg selv med en halv kopp friske blåbær. Eller har et par små, lav-fett havremel cookies. Hvis du er småsulten i sen ettermiddag, gjør at en PCOS spesialitet diett en frukt som en mellomstor banan, eller en 1 oz. stokk med redusert fett mozzarella ost eller lignende caloric erstatning.