Digidexo.com

Life Cycle av Plasmodium malariae

Life Cycle av Plasmodium malariae


Den encellede Plasmodium parasitten forårsaker malaria. Plasmodium forekommer i fire typer, som hver fører til en annen type av malaria: Plasmodium falciparum forårsaker ondartet malaria, som er den mest dødelige variasjon; Plasmodium vivax, Plasmodium ovale og Plasmodium malariae ("P. malariae") er alle mer godartet, med P. malariae å være det minste onde skjemaet. P. malariae infeksjon presenterer som kroniske influensalignende symptomer, inkludert feber, trøtthet og diaré. Malaria behandling omfatter et medikament kalt primaquine for å hindre tilbakefall av de mer alvorlige versjoner av sykdommen. Klorokin er oftere brukt til å behandle P. malariae infeksjon.

Et myggstikk A Human

The P. malariae livssyklus begynner med den kvinnelige Anopheles mygg, som er den eneste organisme som kan overføre malariaparasitten. Når en slik myggstikk en infisert menneskelig det utgivelser P. malariae parasitter (kalt sporozoites på dette stadiet) fra sitt spytt inn i menneskets blodomløp.

Malariaparasitten Gjengir i leveren

De sporozoites flytte til menneskets leverceller. I løpet av de neste 72 timene, de sporozoites modne og reprodusere i merozoites eller "datter parasitter."

Parasitten sprer seg til Blood

Nå merozoites kan flytte inn i den infiserte menneskelige blodet og invaderer de røde blodcellene. De merozoites vokse og formere seg vegetativt inne de røde blodcellene, til slutt forårsaker cellene til å sprekke og frigjøre enda flere merozoites inn i blodstrømmen. I denne fasen er de merozoites kjent som "blod-trinns parasitter." De fleste merozoites fortsette å reprodusere denne måten, infisere og sprekker mer og mer av den menneskelige blodceller. Dette er når den infiserte menneskelige begynner å oppleve de første symptomene på malaria, som feber og frysninger. Men ikke alle merozoites bare reprodusere: en liten prosentandel skiller inn mannlige og kvinnelige gametocytes.

En annen Mosquito Bites the Infected Menneskelig

Nå en annen kvinnelig Anopheles myggstikk dette infiserte mennesker og får i den mannlige og kvinnelige gametocytes, som deretter reise til myggen tarmen og reprodusere i mellomtarmen. Omsider gametocytes skjema til en cyste, der nye sporozoites form.

The Life Cycle begynner på nytt

Etter ca 10 til 18 dager, sporozoites er tilstrekkelig modne til å være infeksiøs, som betyr at de kan nå føre til en malaria-smitte. På dette punktet sporozoites flytte til myggen spyttkjertler og vente på myggen å bite en infisert menneske. Den kvinnelige Anopheles myggstikk en infisert menneskelig og livet syklusen begynner på nytt.