Digidexo.com

Hva er Tramodol?

Tramadol er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle langsiktig moderat til alvorlig smerte. Pasienter bør diskutere sin sykehistorie med en lege, som individer med en visse vilkår ikke bør ta dette stoffet. Tramadol kan svekke mentale og fysiske evner og kan forårsake en rekke bivirkninger.

Identifikasjon

Tramadol hydroklorid er en muntlig smertestillende (smertestillende), først produsert av legemiddelfirmaet Grünenthal i 1970 og nå selges under en rekke forskjellige merkevare og generiske navn. Forskere forstår ikke helt hvordan det fungerer å lindre smerter, og selv om det ikke er kjemisk et opioid (en knyttet til morfin narkotika), betyr det handle på opioidreseptorer i hjernen. Dens bruk krever resept fra lege.

Indikasjon

Legene har foreskrevet Tramadol som en del av en langsiktig strategi for å håndtere moderat, alvorlig og kronisk smerte hos voksne. Det anbefales ikke for barn under 16. Pasienter vanligvis opplever lindring innen én time etter administrasjon.

Veterinærer har brukt Tramadol å behandle smerte som følge av kirurgi, skader og kreft hos hunder og katter.

Tramadol har også blitt brukt til å behandle - og eksperimenter blir gjennomført for å undersøke dens potensielle bruk i behandling av - en rekke andre forhold, blant annet fibromyalgi, rastløse ben syndrom, migrene, tvangslidelser og for tidlig utløsning.

Kontra

Pasienter som har vist uønskede bivirkninger av opioider, eller som allerede tar opioider, bør ikke ta Tramadol, da det kan resultere i sentralnervesystemet og respirasjonsdepresjon.

Pasienter som tar Tramadol kan oppleve en økt risiko for anfall hvis de også tar visse antidepressiva (SSRI som hemmer reopptak av serotonin), andre opiater og mono-amin-hemmere (Maos). Pasienter med epilepsi, hodeskade eller en historie med anfall er også økt risiko for denne effekten.

Pasienter som er allergiske mot kodein, en annen smertestillende, bør ikke ta Tramadol, som de har vist seg å oppleve lignende allergiske reaksjoner på Tramadol.

Tramadol er klassifisert som graviditet "Class C" Kvinner som er gravide eller ammende bør bare ta det hvis en lege har bestemt at fordelene ved smertebehandling oppveier mulig risiko for fosteret eller barnet.

Dosering

Å akklimatisere pasienten til Tramodol og test for bivirkninger, begynner typisk voksen dose på 25 milligram, tatt en gang daglig om morgenen. Leger deretter øke dosen til opptil 200 mg daglig, tatt i fire like store doser. Hvis pasienten responderer godt på behandlingen, kan leger anbefale å ta 50 til 100 mg hver 4-6 timer etter behov for å lindre akutte og kroniske smerter. Den maksimale daglige anbefalte dosen er 400 mg, og kan være lavere for de eldre, og de med nyreproblemer eller skrumplever.

Pasienter som ønsker å slutte å ta Tramadol bør lette av stoffet, redusere doseringen sakte over tid.

Side Effects

Tramadol bruk har resultert i beslag. Det kan føre til en alvorlig allergiske reaksjoner, inkludert død, og kan også føre til elveblest, angioødem (hevelse i hals, ansikt eller munn) og pusteuregelmessigheter.

Pasienter som brått slutte å ta Tramadol har opplevd abstinenssymptomer som inkluderer søvnløshet, kvalme, diaré, angst, svette og smerte.

Advarsel

Tramadol kan forårsake døsighet og svimmelhet og kan svekke dømmekraft, koordinasjon og evne til å utføre mentale oppgaver. Pasienter bør ikke forsøke å kjøre bil eller betjene tungt maskineri mens du tar dette stoffet. Bruk av alkohol, andre smertestillende midler (spesielt opiater), kan hypnotika og beroligende midler forsterke effekten av tramadol og videre svekke mentale og fysiske evner.