Digidexo.com

Hva er tarsal Tunnel Dekompresjon Med Topaz og PRP?

Hva er tarsal Tunnel Dekompresjon Med Topaz og PRP?


Tarsal tunnel dekompresjon med Topaz og PRP er en relativt ny kombinasjonsbehandling for kroniske foten smerte forårsaket av tarsal tunnel syndrom, plantar fasciitis og andre unormale tilstander i foten og ankelen. Det kan bidra til å lindre smerte, men hvis tilstanden som forårsaket smertene ikke blir rettet, kan smertene tilbake.

Tarsal tunnel

Tarsal tunnel er en plass mellom beina i foten og bindevev over dem. Den posterior tibial nerve går gjennom denne svært stramt plass, og hvis foten bein beveger feil vei når du går eller løper, får plass strammere og klemmer fast nerve. Kløp ofte nok og lenge nok, blir nerve irritert og du føler sterke smerter i hælen. Dekompresjon betyr å utvide plassen for å avlaste trykket på nerven.

Topaz

Topaz coblation er et kirurgisk inngrep utført gjennom huden punkteringer i stedet for snitt. Den bruker en spesiell sonde for å fjerne arrvev som kan forårsake smerte ved å trykke på en nerve. Kombinasjonen av denne spesialiserte instrument og de ørsmå åpninger som trengs for å sette det fører til mindre kirurgiske traumer og lar deg gjenopprette mye raskere og gå tilbake til normale aktiviteter mye raskere enn med tradisjonell kirurgi.

PCP

PCP står for blodplate-rik plasma. En liten mengde av ditt eget blod - om en unse og en halv - er tatt og spunnet i en sentrifuge å konsentrere blodplater og vekstfaktorer i den. Denne konsentrerte materialet blir så injiseres under ultralyd veiledning inn i smertefulle området av hælen for å bidra til å stimulere healing og vev gjenfødelse.