Digidexo.com

Forebyggende helsetjenester for kvinner

Forebyggende helsearbeid for kvinner innebærer å ta kontroll over din helse, slik at du kan avverge helsemessige bekymringer, samt planlegging av periodiske screeningtester som kan hjelpe indikere om du har kreft, diabetes, høyt blodtrykk eller andre helseplager. Som en del av en forebyggende livsstil, bør du også spise ernæringsmessige matvarer, øke din fysiske aktivitet og redusere helserisiko som røyking og overdreven drikking. Proaktiv helsevesenet kan beskytte deg mot fremtidige --- eller ekstra --- skade.

Mammografi

Får regelmessig mammografi er viktig for å få en diagnose av brystkreft. Hvis fanget i tid, kan mange former for brystkreft behandles effektivt. US Department of Health and Human Services anbefaler at kvinner har mammografi gjøres årlig etter fylte 40.

Celleprøver

En annen nyttig forebyggende helsevesenet tiltak for kvinner innebærer å ha en test for livmorhalskreft kjent som en celleprøve. Det anbefales å ha en celleprøve gjøres hver ett til tre år dersom du er mellom 21 og 65, og / eller har noen gang vært seksuelt aktiv. Denne anbefalingen er en del av retningslinjer fastsatt av US Department of Health and Human Services for kvinners helse (se "Referanser").

Blood Work

Ifølge American Heart Association, må du kjenne dine "tall" for legen din for å fastslå om det er noen underliggende helsemessige bekymringer som må tas opp. Blod arbeid vil avdekke om kolesterolet og triglyseridnivåer er høye. Forhøyede nivåer er en ledende indikator for hjertesykdom og hjerneslag. Høye blodsukkernivå kan avsløre en predisposisjon for diabetes. Lavt blodsukker skulle tilsi hypoglykemi og krever ulik behandling.

Sunn Livsstil

Til slutt, en viktig del av forebyggende helsearbeid innebærer å leve en sunn livsstil. The American Health Association og USDA anbefaler å spise et sunt kosthold som er ikke bare høy i fiber og antioksidanter, men også lav i fett og kolesterol. Det er viktig å spise et utvalg av frisk frukt og grønnsaker, hele korn, bønner og andre belgfrukter, magre proteinkilder som fisk og kylling, og oliven og andre "hjertet sunt" oljer. Begrens inntaket av bearbeidet og stekt mat.

Trening er en viktig komponent, som det kan hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt. Fedme er en ledende risikofaktor for dårlig helse. Fordelene ved trening også redusere "dårlig" kolesterol (HDL) nivå, redusere stress, og redusere risikoen for ulike helsemessige plager som hjertesykdom og høyt blodtrykk. Ifølge American Heart Association, betyr trening ikke å være anstrengende, og kan innebære hagearbeid og selv husarbeid. Optimalt imidlertid strebe etter 30 minutter med aerobic trening, fem ganger per uke.

Andre proaktive skritt du kan ta involvere slutte å røyke og å begrense overdreven bruk av alkohol.