Digidexo.com

Hva er den originale Food Guide Pyramid?

Hva er den originale Food Guide Pyramid?


Den opprinnelige Food Guide Pyramid ble introdusert av United States Department of Agriculture (USDA) i 1992, og er designet for å gi amerikanerne med foreslåtte ernæringsmessige retningslinjer om hvilke typer og mengder av mat å spise hver dag.

Funksjon

Illustrasjonen ble en godt anerkjent, visuell pedagogisk verktøy. Det ble undervist i skolen og brukes på mat etiketter i et stort antall produkter. Pyramiden ble delt horisontalt inn i fire nivåer og seks grupper til å representere det anbefalte daglige inntaket av hver matvaregruppe.

Funksjoner

Den opprinnelige pyramiden anbefalte inntak av seks til 11 porsjoner med brød, frokostblandinger, ris eller pasta, 03:58 porsjoner frukt, tre til fem porsjoner grønnsaker, 02:58 porsjoner med kjøtt, fjærkre, fisk, tørkede bønner, egg eller nøtter, 2-3 porsjoner med melk, yoghurt eller ost og en liten mengde av fett, oljer eller søtsaker.

Betraktninger

I 2005 USDA lansert en ny mat guide system etter den opprinnelige pyramiden ble kritisert for å være misvisende, basert på upålitelige vitenskapelige bevis og dens manglende evne til å reflektere de store fremskrittene i amerikanerens forståelse av sammenhengen mellom kosthold og helse.