Digidexo.com

Virkningene av Long-Term bruk av Hard Kontaktlinser

Harde kontaktlinser vil ikke skade synet hvis slitt i henhold til instruksjonene, men langsiktig bruk av harde kontaktlinser kan føre til alvorlig øyeskade. Selv om de fleste effektene av langvarig slitasje av kontaktlinser kan være midlertidig, mange ganger de kan føre til permanente visuelle underskudd.

Redusert Hornhinnen Følsomhet

Effektene av langvarig bruk av harde kontaktlinser inkluderer redusert nivåer av hornhinnen følsomhet. Redusert hornhinnefølsomhet kan fremme okulær infeksjon og tap av syn.

Hornhinnen magesår

Langsiktig bruk av harde kontaktlinser kan resultere i utvikling av hornhinnen magesår. Hornhinnen magesår kan permanent svekke synet hvis ikke gjenkjennes og behandles raskt.

Forvrengning av hornhinnen

Forvrengning av hornhinnen er en annen effekt av langvarig bruk av harde kontaktlinser. Denne tilstanden kan forandre formen på hornhinnen, og resultere i redusert syn.

Redusert Hornhinnen Oxygenation

Langsiktig bruk av harde kontaktlinser kan redusere hornhinnen oksygenering. Når hornhinnen mister evnen til å motta oksygen, kan syn bli permanent og dypt skadet.

Hensyn og Alternatives

Mens effekten av langvarig bruk av harde kontaktlinser kan være skadelig for synet, når disse effektene er anerkjent tidlig og raskt behandlet, kan de bli behandlet og visjon kan bli bevart. Du bør aldri sove i harde kontakter. Et trygt og effektivt alternativ kan være iført myke kontaktlinser. En kompetent øyelege kan gjøre anbefaling som er hensiktsmessig for pasienten.