Digidexo.com

Sopp hudproblemer

Sopp hudproblemer er en vanlig plage som kan ta mange former. De fleste soppinfeksjoner som fotsopp, jock kløe, ringorm og trost er vanligvis ufarlig og lett å behandle, særlig hvis de blir behandlet før de har en mulighet til å vokse. Imidlertid kan alle de forårsake ubehag, vanligvis kløe og svie i huden. Noen infeksjoner, for eksempel tånegl sopp, er mer problematisk og vanskelig å utrydde.

Fotsopp

Fotsopp er en vanlig hud sopp som kan charactized av en rekke symptomer. Kløe, svie og stikkende er vanligvis til stede, enten mellom tærne eller på fotsålene. Huden kan bli skjellende og kan skrelle og crack. Fotsopp er ganske enkelt å behandle, og over-the-counter medisiner som Lotrimin eller Lamasil er vanligvis effektiv. Vanskelige tilfeller kan kreve reseptbelagte medisiner som Sporanox.

Jock Itch

Tinea Crusis, ofte kalt skrittsopp fordi det er ofte oppleves av idrettsutøvere, er en hud sopp som kan påvirke ikke bare kjønnsorganene, men baken og innsiden av lårene også. Det er vanlig ikke bare i idrettsutøvere, men hos personer som har en tendens til å svette. Så irriterende som det kan være, skrittsopp reagerer vanligvis å over-the-counter pulver, spray eller lotion som Lamisil, Monistat eller Lotrimine. For mer alvorlige tilfeller kan legen din foreskrive oral medisiner som Sporanox, Lamisil eller Diflucan.

Ringorm

Ringorm er en fungal infeksjon som ofte påvirker hodebunnen, men kan påvirke andre deler av kroppen, så vel. Hodebunnen ringorm er ofte oppleves av barn, og er karakterisert ved håravfall i området av ringorm. Ringorm på andre deler av kroppen er lett kjennelig på røde, skjellende runde flekker som er klare i midten. Ringorm er smittsom og må diagnostiseres og behandles av lege som kan foreskrive anti-sopp kremer som Lotrimin eller medisinert sjampo.

Thrush

Candida albicans, vanligvis kjent som trost, er vanlig hos spedbarn, men kan også oppleves av voksne, spesielt ved bruk av antibiotika eller hos personer med svekket immunforsvar eller dårlig ernæring. Den er karakterisert ved hvite flekker på innsiden av kinnet og tungen, og i noen tilfeller, kan det påvirke taket av munnen, mandlene og tannkjøttet. Leger vil vanligvis foreskrive medisiner i form av pastiller eller en munnvann som inneholder nystatin eller mikonazol.

Tånegl sopp

Milde tilfeller av tånegl sopp er preget av svak gulfarging av tåneglene, men alvorlige infeksjoner kan resultere i mørke gule eller brune negler som er eksentrisk, sprøtt og deformert. Tånegl sopp er vanskelig å behandle og er ofte alene på grunn av de utgifter og mulige bivirkninger forbundet med reseptbelagte medisiner. Men i alvorlige tilfeller, muntlige medisiner som Sporanox eller aktuelle behandlinger som Penlac kan være foreskrevet. Hjem rettsmidler vanligvis resultere i begrenset suksess.