Digidexo.com

Kosttilskudd for Cushings sykdom

Kosttilskudd for Cushings sykdom


Equine Cushings sykdom (ECD) er funnet i alderen hester, med ponniraser oftere rammet, og er forårsaket av et adenom (tumor) av hypofysen, som resulterer i stoffskifteforstyrrelser. ECD kalles også hypofysen pars intermedia dysfunksjon (PPID) fordi det har blitt avdekket at forverring av hypothalamus dopaminerge nevroner (hypothalamus nevroner som bruker dopamin som en nevrotransmitter) er den viktigste årsaken. Det er ikke en sykdom som kan behandles; men det er håndterbart med de riktige medisiner og kosttilskudd.

Antioksidanter

En hest med ECD har et svekket immunforsvar, noe som kan bli styrket gjennom forbruk av antioksidanter, som vitamin E og C, superoksid dismutase (SOD) og dimetylglycin (DMG). Vitamin C avtar frie radikaler og er et næringsstoff for produksjon av kollagen. Hester kan vanligvis tolerere en dose på 3-8 gram per dag.

Aminosyre

Aminosyrer er byggesteinen av bein, muskel og nesten alle hestens bløtvev. De bidrar også i reparasjon av vev. Fordi hester med ECD mister muskelmasse lett, noe som gir ytterligere aminosyrer, slik som lysin, metionin og treonin, til deres diett vil øke vekst og reparasjon av muskelvev.

Probiotika

Legge direkte matet mikrobiell, for eksempel gjær, prebiotika og probiotika kan hjelpe i fordøyelsesprosessen av hester med Cushings sykdom. De er gunstig spesielt når tykktarmen ikke fungerer som den skal.

Fat Supplements

Ekstra kalorier fra andre enn sukker kilder og stivelse er nødvendig for hester med ECD. Omega-3 fettsyrer gir et trygt alternativ til høy karbohydrat korn. Lin og hamp olje er gode velsmakende valg for omega-3, samt å være en pro-betennelsesdempende, ifølge Dr. Amy Gill, en jevndøgn ernæringsfysiolog fra Kentucky.

Mineraler

Hester bør tilbys mineraler som en gratis-valg supplement. Salt, men bør gis separat fordi de fleste mineralblokkene inneholder ca 94% salt, og noen hester ikke begjærer salt; Derfor vil de ikke forbruke mineral blokk. Spesifikke mineraler er spesielt effektive for hester med ECD. Et slikt mineral er magnesium, som hjelpemidler cellenes fleksibilitet og permeabilitet overfor insulin. Vanadium hjelpemidler i glukose inn i cellene, og krom gjør muskler celler mer mottagelige for inntak av glukose.