Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Alkoholisme

Hvordan gjenkjenne Alkoholisme


DSM-IV definerer alkoholisme som "gjentatt bruk til tross for gjentatte negative konsekvenser." Det sier også at tilbaketrekning, toleranse og "ukontrollerbare stasjonen å drikke" går hånd i hånd med alkoholavhengighet. Mens alkoholmisbruk har vært problematisk for mennesker siden forhistorisk tid, har det blitt en vice for flere og flere mennesker i nyere tid. Selv om mer forskning er utført i alkoholisme, er det ikke alltid mulig å identifisere problemet og bli hjelpe så snart som mulig. Kjenne tegn på alkoholisme er det første skrittet i å få deg, eller en du er glad, den hjelpen du trenger.

Hvordan gjenkjenne Alkoholisme

Utfør CAGE screening test. Dette innebærer å stille de mulige alkohol fire konkrete spørsmål: 1. Spør om de noen gang har følt at de trenger å kutte ned på alkoholinntaket. 2. Be personen om de blir irritert når andre kritiserer dem om deres drikking. 3. Spør om den som drikker noen gang har følt seg skyldig om hvor mye drikking de do.4. Spør om personen har aldri behøvd en øyeåpner drink. Dette er når personen drikker en alkoholholdig drikke første tingen i morgen for å stabil sine nerver eller lage en bakrus lettere å manage.If personen svarer "ja" på minst to av disse spørsmålene, er det en god sjanse det kan være en alkoholproblem.

Utfør Short Michigan Alkohol Screening Test (SMAST). Disse spørsmålene er også for den som drikker. Svarene Følgende hvert spørsmål er kjent som "positive" svar. Hvis den som drikker svarer fem eller flere av disse spørsmålene positivt, så er det en god sjanse det er et alkoholproblem. 1. Har du (den som drikker) føler du er en normal drikker? (Nei) 2. Har noen nær deg (familiemedlem, venn, elsker) bekymre deg for drikking? (Ja) 3. Føler du noen ganger skyldig om drikkingen din? (Ja) 4. Har venner og slektninger føler at du er en normal drikker? (Nei) 5. Kan du slutte å drikke når du vil? (Nei) 6. Har du noen gang deltatt på et AA-møte? (Ja) 7. Har drikkingen forårsaket problemer mellom deg og en du er glad? (Ja) 8. Har du fått i trøbbel på jobben på grunn av drikkingen? (Ja) 9. Har du forsømt forpliktelser, arbeid eller familie i minst to dager på rad på grunn av drikking? (Ja) 10. Har du gått til noen for å få hjelp med drikkingen? (Ja) 11. Har du noen gang vært på et sykehus på grunn av drikkingen? (Ja) 12. Har du noen gang blitt arrestert for fyllekjøring eller fyllekjøring? (Ja) 13. Har du noen gang blitt arrestert, selv for bare noen få timer, for noen annen drunken atferd? (Ja)

Lær å erkjenne problemet. Testene i trinn 1 og 2 er bare nøyaktig hvis den som drikker ærlig besvarer spørsmålene. Se å se om personen forsømmer viktig sosial, rekreasjon eller yrkes for drikking. Se også etter en manglende evne til å slutte å drikke (eller bedre kontroll drikking) selv etter mange forsøk.

Se for overdreven eller vedvarende bruk av alkohol. Overdreven drikking betyr personen drikker større mengder væske over en lengre tidsperiode. Vedvarende bruk er opplagt når personen vet at de har et alkoholproblem eller en annen psykisk eller medisinsk problem som alkohol gjør verre, men likevel fortsetter å drikke uansett.

Se etter toleranse og abstinensproblemer. Hvis den person trenger mer og mer alkohol for å oppnå den samme grad av forgiftning, kan de ha et problem. Se også etter abstinenssymptomer som skjelving, svetting, kvalme og angst når en person slutter å drikke etter et anfall av tung drikking. Også, hvis den som drikker er å bruke en stor mengde tid på å gjøre aktiviteter som gjør det mulig for ham / henne til å drikke, drikker generelt eller utvinne fra å drikke, så det kan meget vel være et problem.

Se for blackouts. Dette må ikke forveksles med bestått ut. Alkohol indusert outs er perioder som den som drikker ikke kan huske, selv om de var våken hele tiden. Personen kan ha hele samtaler, gå steder eller annen aktivitet, men når du blir bedt om senere å huske aktiviteten, ikke husker det. Dette er en svært avslørende tegn på alkoholisme.

Klikk på "tester" (se Ressurser under) for mer diagnostiske tester for deg og din kjære. Disse testene vil bidra til å finne ut om det er et alkoholproblem eller ikke.

8. Klikk på "kjære" (se Ressurser nedenfor) for en test som en alkoholfri kan ta for å oppdage hvis deres kjære virkelig har et alkoholproblem.

Hint

  • Hvis du eller en du er glad man har et alkoholproblem, er det relevant å søke profesjonell hjelp umiddelbart for å berge det som kan være igjen av livet sitt.
  • Vær forsiktig rundt noen du forventer kan være en alkoholiker. Det kan ikke være et godt tidspunkt å nærme seg dem med din bekymring hvis de er beruset, da dette kan bare sinne dem. Noen alkoholikere vise voldelige egenskaper når beruset, så det er alltid en god idé å ta opp temaet når personen er edru.