Digidexo.com

Hvordan kan jeg fortelle forskjellen mellom High Fat & Low Fat Foods?

Hvordan kan jeg fortelle forskjellen mellom High Fat & Low Fat Foods?


Med flere restauranter, kafeer og gatekjøkken avsløre de ernæringsmessige verdier for sine menyer, er det enklere enn noensinne å finne ut hvor mange kalorier og gram fett du forbruker. Men å finne ut hva denne informasjonen betyr ikke nødvendigvis lett.

Definisjoner

Når du leser en ernæring etikett, kan du se hvor mange gram fett en matvare inneholder per porsjon. Men du kan ikke forstå hva det tallet betyr, og hvor mange gram fett er for mange. Noe kjennskap til amerikanske merking lover er nyttig her. Under FDA forskrifter, kan selskaper merke sine produkter som "lavt fett" om produktet inneholder tre gram fett eller mindre per porsjon. Denne standarden er ikke en hard og fast regel for å identifisere matvarer som utgjør et sunt lav-fett diett, men det er nyttig å vurdere.

Prosenter

FDA utgir også retningslinjer for omtrentlig anbefalte daglige rasjon (RDA) for alle næringsstoffer du forbruker. Ernæring etiketter, i tillegg til å vise hvor mange gram fett et produkt inneholder, også viser prosentandelen av daglig inntak at beløpet representerer. Når du ser på et produkts ernæringsmessige etiketten, sjekk andelen som vises ved siden av fettinnholdet. Å se denne prosentandelen skal hjelpe deg å finne ut hvilke matvarer inneholder mye fett og som er lavt på fett. For eksempel vil en mat som inneholder 50% av RDA for fett per servering definitivt være høy i fett, mens en mat som inneholder 2% av din RDA vil være lav i fett.

God vs dårlig fett

Noen ganger er det ikke bare mengden av fett en matvare inneholder, men hva slags fett det inneholder som teller. The American Heart Association advarer mot inntak av transfett, for eksempel. Mat høy i trans fett, eller en hvilken som helst mat som inneholder transfett, bør unngås. AHA anbefaler at ikke mer enn én prosent av det daglige inntaket kommer fra transfett. Mettet fett er også en usunn fett, knyttet til økt risiko for hjertesykdom og høyt kolesterol. En mat med moderate nivåer av fett totalt kan fortsatt være høy i mettet fett.

På den annen side, er en mat med moderate nivåer av fett, men høye nivåer av sunne enumettet og flerumettet fett er sunt hvis de spises i moderate mengder.