Digidexo.com

Komplett gebiss Instruksjoner

Proteser er for det meste plast falske tenner laget for å erstatte manglende tenner. De er en siste utvei løsning for tap av tenner. I de mest alvorlige tilfeller, pasienter krever et komplett sett av proteser, som erstatter alle naturlige tenner. Enten helt eller delvis, etter din tannlegens instruksjoner for omsorg, vedlikehold og bruk av proteser er avgjørende.

Få komfortabel med proteser

Wear protesene nøyaktig som anvist. Tannlegen din kan ønske deg å bære proteser over natten, og gjennom det meste av dagen til å begynne med. Dette er trolig bare for første få til flere dager før protesene passer ordentlig og munnen din har tilpasset sin tilstedeværelse. Fortsett å følge tannlegens retninger.

Øv på tyggeteknikk sakte og med små mengder myk mat i begynnelsen. Bli kjent med følelsen og dimensjoner på protesene før stigende til større og tøffere matvarer. Bruk begge sider av munnen jevnt å tygge. Dette opprettholder balanse og justering for proteser.

Øv tale ofte. Uttale noen ord og uttrykk kan være vanskelig i begynnelsen. Gjenta ordene som gir deg vanskeligheter til de er lett å si. Les høyt når det er mulig inntil ordene er enkle og behagelige å uttale.

Protese omsorg og omtanke

Proteser er delikat. Ikke slipp dem noen avstand. Håndtere dem over vann eller noe mykt. Holde dem trygge og utilgjengelig for andre.

Ikke ha proteser som ikke passer ordentlig. Proteser som ikke passer irritere tannkjøttet og kan forårsake smertefulle munnsår. Se tannlegen din så snart som proteser passe løst, forårsake smerte eller irritere konsekvent.

Bruk kun proteseadhesivene som forsterkning for proteser som allerede passer ordentlig. Ikke bruk proteseadhesivene på proteser som ikke passer godt som en erstatning for omsorg eller erstatning.

Forsøk aldri å justere, justere eller reparere proteser. Du kan gjøre alvorlig skade på både proteser og helse ved å prøve å jobbe med dem selv. Se en tannlege umiddelbart hvis du har et problem som lobbet, sprukne eller løse proteser.

Opprettholde regelmessig besøk gjennom en avtale tidsplan du ordne med tannlegen din. Du vil fortsatt trenger regelmessige undersøkelser etter at protesene er komfortabelt på plass.

Rengjøring proteser

Børst protesene med en protese børste. Bruk en myk tannbørste hvis du ikke har en protese børste, som harde bust kan skade proteser. En skylling og skånsom skrubbing er nødvendig for å holde proteser fri for plakk og matrester. Børsting protesene også holder dem rene i utseende. Mild håndsåpe eller oppvaskmiddel vil være nok hvis du ikke bruker en protese renere. Unngå slipende stoffer som vaskemidler og blekemiddel.

Som per tannlege retning, suge protesene i en protese omsorg soaking løsning eller vann hver gang du blir ikke slite dem. Dette er spesielt viktig over natten. Soaking protesene holder dem rene og hindrer dem fra å tørke ut, noe som kan føre til forvrengning. Bruk aldri varmt vann, noe som kan forvrenge proteser også.

Ta godt vare på munnen samt proteser for å holde dem både sunn og fungerer sammen. Pusse tannkjøttet, tungen og taket av munnen med en myk-stritter tannbørste minst en gang daglig. Pensle før du setter inn proteser når du våkner.