Digidexo.com

High Blood Pressure & Left Hand Pain

Høyt blodtrykk (hypertensjon), på grunn av sin alarmerende trend siste tre tiårene, er en alvorlig bekymring over hele verden. Også kjent som silent killer, har denne sykdommen som regel ingen ytre symptomer eller varselsignaler. Den lidende kan ikke forstå at de lider av det.

Fakta

Ifølge American Heart Association, er koronar hjertesykdom nummer én dødsårsaken i USA og en av de medvirkende faktorer til hjertesykdom er høyt blodtrykk. Hvis ikke behandles i tide, graven effekten av høyt blodtrykk er at det forkorter en persons liv etter 20 år. Tidligere standarder for blodtrykket senkes nå til 115/75 mm Hg. Denne pre høyt blodtrykk nivå er tilstanden regnes som trygt for pasienten.

Årsaker

I de fleste tilfeller er årsakene til denne sykdommen ikke kjent. Utvalget som indikerer høyt blodtrykk er 140/90 eller høyere. Dette er kjent som primær eller essensiell hypertensjon. Noen faktorer av de underliggende årsakene er genetikk; høyt alkoholforbruk; dreven saltinntak; indigested kosttilskudd kalium; stress og fedme. Kronisk nyresykdom er også sterk bidragsyter.

Symptomer og Left Hand Pain

Symptomer er sjeldne før kompliserte problemer blir lagt merke til. I sjeldne tilfeller, stiger blodtrykket raskt. Dette syndrom er kjent som fremskyndet hypertensjon. Det er livstruende, og krever øyeblikkelige behandlinger.

Når symptomene er filt, de kan være tretthet, hodepine, kvalme og tap av syn. Et annet symptom er den skarpe, skyting smerter i venstre hånd som skyldes rask risting eller nummenhet i fingrene.

Angina & Left Hand Pain

Hypertensjon har vidtfavnende innvirkning på hjertet og sirkulasjonssystemet. Disse rammer kan føre til angina. A symptomer på angina er smerter i venstre hånd eller arm og indikerer sykdom i sirkulasjonsorganer, spesielt hjertet. Denne smerten begynner med en lavere intensitet, men i løpet av tiden blir mer intens og hyppig. Angina pectoris påvirker hjertet, og aorta. Dette er en farlig tilstand som kan ende fatalt. Den uregelmessige mønster og funksjonen av blodtrykket bidrar til denne sykdommen.

Kontroll

Kjenn din blodtrykk slik at du kan ta affære. En vanlig og riktig diagnose kan bidra til å forhindre sykdommen. En godt planlagt kosthold, regelmessig mosjon, ikke røyke og unngå stress ved meditasjon og skikkelig søvn er forebyggende tiltak. Søk og strengt følge legen din lege.