Digidexo.com

giftig eik utslett

Poison Oak Utslett Treatment

Utslett fra giften eik, Poison Ivy og gift Sumac er alle forårsaket av et kraftig plantebasert toksin kalt urushiol. Urushiol er ekstremt potent: en "prikk" av denne flyktige olje, størrelsen på et knappenålshode, er nok til å føre til utslett i 500 personer. Mens giften eik utslett er sjelden alvorlige nok til å være invalidiserende, de er veldig ubehagelig og kan kreve behandling.
Dusinvis av behandlinger for giften eik utslett er tilgjengelig. Hjem rettsmidler, over-the-counter narkotika og kremer og urtemedisiner kan være noe effektivt. I mer alvorlige tilfeller kan en lege foreskrive sterkere medisiner. I sjeldne tilfeller kan giften eik utslett være så alvorlig at det krever sykehusinnleggelse.

Plant-baserte løsninger

Turgåere, bobiler og ryggsekkturister sverger til jewelweed, en vill plante som lindrer eksem fra mange forskjellige plager. Jewelweed kan lett identifiseres ved dets gul-oransje blomster. Dens stammer inneholder en aloe-lignende gel som virker som en naturlig beskyttende middel og analgetisk for huden. Når påføres umiddelbart etter kontakt med giften eik, kan jewelweed hindre et utslett oppstår.
Aloe vera er en annen plantebasert stoff som er veldig beroligende for alle slags hudbetennelse. Det kan kombineres med snerpende planteekstrakter som lavendel, goldenseal, og comphry å fremskynde helbredelsesprosessen og redusere betennelse. Kommersielle preparater av aloe vera er billig og lett å finne.

Kitchen-Pantry Cures

Brukes separat, både eddik og natron er i stand til å redusere betennelse, kløe og smerte forbundet med gift eføy utslett. Det kan være spesielt nyttig for alternative behandlinger mellom de to hjem rettsmidler, som bruker svingninger i pH å utløse kroppens helbredende mekanismer. Eddik eller natron kan påføres direkte på et utslett eller brukt i et bad.
Havregryn er en annen populær, trygt hjem rette for giften eik utslett. Finmalt havremel kan legges til et varmt bad, eller en tykk havremel lim kan brukes direkte til området av utslett. Dette avlaster umiddelbart ubehag og tilfører en beskyttende barriere på huden.

Over-the-counter kremer

Nesten alle stoff butikker bære hydrokortison krem, en aktuell steroid som er en av de mektigste ikke-reseptbelagte behandlinger for gift eik utslett. Det kan tørke og lindre gråt, oser blemmer og gjør huden til å helbrede seg selv. Calamine lotion er en annen beroligende, tørkemiddel, og benzokain - en aktuell bedøvelse - kan bidra til å lindre smerte og kløe.
Bleie utslett salver kan også være effektive behandlinger for gift eik utslett. Salver inneholdende sinkoksyd bidra til å tørke huden og beskytte den mot skader og infeksjon. En kombinasjon av bleie salve og Gold Bond anti-klø krem ​​er kjent for å være en av de mest effektive hjem behandlinger for giften eik utslett.

Over-the-counter medisiner

Antihistaminer kan drastisk redusere den mest plagsomme symptomer assosiert med gift eik utslett. Benadryl er den mest potente over-the-counter antihistamin, og det er enda mer effektivt når det tas sammen med andre antihistamin narkotika, for eksempel Claritin. Disse medikamentene umiddelbart redusere kløe og irritasjon, og kan hindre spredning av utslett.
Muntlige analgetika, inkludert NSAIDs som aspirin, acetominophin og ibuprofen, kan bidra til å lindre smerter og betennelser forårsaket av gift eik utslett. En kombinasjon av smertestillende midler og antihistaminer kan være nøkkelen til fritak fra de griner, ubehagelige symptomer assosiert med utslett.

Reseptbelagte Behandlinger

Når hjem behandlinger og over-the-counter rettsmidler ikke klarer å jobbe, eller når gift eik har infisert sensitive deler av kroppen som øyne eller munn, kan leger foreskrive steroider eller andre kraftige behandlinger for gift eik utslett. Den vanligste behandlingen for resept giftig eik utslett er oral prednison, et steroid som er meget effektivt, men forbundet med mange ubehagelige bivirkninger.
Steroider kan også gis ved injeksjon. Leger kan gi en eller flere injeksjoner av hydrokortison nærheten av stedet for giften eik utslett. Hvis området har blitt infisert med bakterier, kan antibiotika også være nødvendig for å hindre ytterligere komplikasjoner. Graden av reseptbelagte behandling vil avhenge av alvorlighetsgraden av utslett.

Hvordan bli kvitt Poison Oak Utslett og kløe

Hvordan bli kvitt Poison Oak Utslett og kløe


Friluftsliv er full av fantastiske skjønnhet, frisk luft og eventyr. Men med alle de gode tingene utendørs bringer, er det et par dårlige ting lagt til mix. Giften eik kan ta det som var en morsom dag, og slå den inn i uker med elendighet. Når man kommer i kontakt med olje fra en gift eik plante, i løpet av timer huden kan begynne å snu røde og bli hoven og irritert. Innen en dag eller to en blistery utslett og kløe begynner å utvikle seg. Før en dyr tur til legen, eller til det lokale apoteket, for en behandling som ikke fungerer svært godt, prøv en av disse hjem rettsmidler som kan hjelpe deg bli kvitt giften eik utslett og kløe.

Bruksanvisning

Behandling av Poison Oak Med Salt

•  Skyll det berørte området med lunkent vann.

Hell salt, rett fra saltbøsse, på den berørte utslett.

Fukt cheesecloth og gni salt inn i huden med cheesecloth. Dette vil eksfoliere huden og bryte opp blemmer. Den utslett er forårsaket av oljen fra planten giftig eik fester seg til huden. Exfoliating vil fjerne den laget av huden forsiktig. Saltet vil også fungere som et antibiotikum, for å hindre at bakterier infiserer den åpne huden.

La salt gni på huden din så lenge du kan. Skyll området med kaldt vann.

Behandling av Poison Oak Med Bleach

Hell litt klor i en engangsbeholder.

Ta en stor, steril bomullsdott og dypp den i klor.

Påfør blekemiddel til utslett. La den være på huden og tørr. Du vil ønske å bruke gamle klær for denne behandlingen for å unngå skade på klær fra klor.

Gjenta prosessen ovenfor to ganger om dagen, men ikke bruke mye tid ute i solen med blekemiddel på huden din.

Behandling av Poison Oak med natron og eddik

Fyll et badekar med varmt vann. Dryss i 1 kopp natron. Suge i karet så lenge du ønsker, mens nedsenke utslett under vann.

Kom deg ut av karet og bland 1/2 kopp eple cider eddik med 1/2 kopp hvit eddik. Bruk den til utslett med sterile bomullsdotter.

Hell salt på eddik-dekket utslett. La den forbli på huden i minst en time eller til utslett og kløe blir beroliget.

Skyll salt og eddik av huden din med kaldt vann.

Behandling av Poison Oak Med Banana Peels

Skrell en banan, beholde skallet.

Åpne opp skallet og gni innsiden av skallet over utslett berørte området av huden din.

La massen og juice fra bananskall på huden din så lenge som mulig. Skyll av huden med varmt vann og deretter med kaldt vann.

Tips og advarsler

 • Giftig eik utslett er forårsaket av en immunsystemrespons når huden kommer i kontakt med oljen fra planten giftig eik. Å holde immunforsvaret sunn og bidra til å forhindre slike reaksjoner, ta vitaminer og øke inntaket av vitamin C. Kast noen produkter som kommer i kontakt med de åpne utslett blemmer. Noen klær eller håndklær vaskes separat fra ikke-forurensede elementer.
 • Hvis utslett og kløe vedvarer i mer enn 7 dager med ingen lindring, bør du oppsøke lege for å sikre at du er riktig diagnostisert.

Hva er forskjellen mellom Poison Oak & Vannkopper?

Hva er forskjellen mellom Poison Oak & Vannkopper?


Vannkopper og gift eik har lignende opptredener. Mens gift eik påvirker bare huden, vannkopper fører også andre symptomer på sykdom. Oppsøk lege hvis du er usikker på årsaken og alvorlighetsgraden av et utslett.

Time Frame

Vannkopper er en inkubasjonstid på 10 til 21 dager. En vannkopper utbrudd varer ca 5 til 10 dager. En reaksjon på giftig eik vanligvis viser seg omtrent 12 til 48 timer etter eksponering for hele anlegget, men i noen tilfeller kan det ikke opp i en uke.

Vannkopper Funksjoner

Vannkopper starter vanligvis ut som et kløende utslett i ansiktet, hodebunnen eller bagasjerommet. Det kan senere spre seg over store deler av kroppen. I begynnelsen vil røde nupper være til stede, men kort tid etter humper vil slå inn blemmer som etter hvert vil skorpe over. Andre mulige symptomer på vannkopper inkluderer feber, magesmerter, tap av matlyst, hodepine, rennende nese og hoste.

Poison Oak Funksjoner

Giften eik, sammen med gift Sumac og Poison Ivy, forårsaker hovne flekker av rød hud som vanligvis dukker opp i ansiktet, armer og ben. I begynnelsen kan utslett ha en stripete utseende. Utslettet vil slå inn blemmer som vil skorpe over i tid.

Behandling

En vaksinasjon er tilgjengelig for å beskytte barn mot viruset som forårsaker vannkopper. Behandling av vannkopper innebærer å gi pasienten hyppige kjølig bad med havregryn eller natron for å lindre kløe. Dessuten kan salven brukes for å lindre kløe. Bruk Tylenol eller Motrin å behandle feber. En giftig eik utslett kan behandles med et oralt antihistamin, slik som benadryl, og anti-klø kremer.

Advarsler

Selv om vannkopper er vanligvis ikke farlig, kan det føre til alvorlige komplikasjoner. Kontakt lege hvis utslettet kommer i øynene, hvis huden vises smittet, eller hvis feberen vedvarer etter de første dagene. En gift eik utslett kan også bli smittet, så legehjelp kan være nødvendig hvis huden vises spesielt rød og betent. Legehjelp er også nødvendig hvis utslettet er på underlivet eller hvis det varer lenger enn to uker.

Poison Oak Myter

Gift eik eller toxicodendron diversilobum, er en grønn plante som er kjent for å forårsake en kløende, irriterende allergisk reaksjon på huden. Utslett forårsaket av gift eik kan spre seg ut av kontroll raskt hvis den ikke behandles riktig, så det er viktig å skille gift eik myte fra giften eik faktum. Dette vil sikre at du håndtere eventuelle møte med denne giftige planten riktig.

Identifikasjon

Giften eik Anlegget har tre grønne blader per stilk, med bladene ligner de som finnes på et eiketre. Planten vokser som både lav og høy busk og blomster i løpet av høsten månedene august til november. I løpet av høsten, bladene av giften eik busk endre farger, snu fra grønt til gult til rødt.

Funksjoner

Giften eik Anlegget produserer olje som kalles urushiol. Urushiol olje er ansvarlig for utslett som resultat av giften eik, eføy og Sumac. Mange tror at bare bladene av giften eik busk inneholde urushiol olje. Men alle deler av anlegget inkludert blader, stilker, bær, blomster og røtter inneholde utslett produserende sammensatte.

Følsomhet

En vanlig myte rundt giften eik anlegget er at en person er allergisk mot anlegget vil alltid være allergisk mot det. Dette er ikke sant. En individuell følsomhet for gift eik kan endre seg over tid, og immunitet mot urushiol olje kan utvikle.

Effekter

Kontakt med urushiol olje vil føre dem følsomme for planten å få en reaksjon. Iført verneklær er kanskje ikke forhindre et utbrudd av utslett hvis du berører klær som er blitt forurenset med olje.

Forurensning

Den giftig eik utslett er forårsaket bare av kontakt med selve urushiol olje av anlegget. Blemmer forårsaket av utslett ikke inneholder olje, så skrape på giften eik blemmer vil ikke føre til utslett å spre seg. I tillegg kan giften eik ikke overføres fra en person til en annen når urushiol sevjen blir vasket fra kroppen.

Advarsler

Urushiol olje kan være aktiv på alle underlag den har kommet i kontakt med, inkludert klær og planter, for inntil fem år. Selv ta kontakt med døde eller sovende giften eik planter kan resultere i en allergisk utbrudd.

Om Poison Oak

Om Poison Oak


Giften eik, den fryktede fetter av giften eføy og gift Sumac, er funnet over hele USA, og kan forårsake en allergisk reaksjon hos de fleste mennesker som kommer i kontakt med den. Utslettet som kan oppstå etter kontakt med giften eik ligner utslett skapt av giften eføy og gift Sumac fordi alle tre av disse plantene inneholder samme utslett-forårsaker substans, urushiol. Det er viktig å lære å identifisere giften eik for å unngå kontakt med det, og for å vite hva du skal gjøre hvis eksponert til giften eik allerede har skjedd.

Identifikasjon

Giften eik er oftest funnet som en busk, men det kan også vises som en vinranke i områder langs vestkysten av USA. Bladene av giften eik ligner bladene av eiketrær, forekommer i treere og er vanligvis blankt og grønt. Det er ofte små, grønne blomster eller klynger av gule bær på giften eik busker. Stilkene av giften eik bush er vanligvis tykk og solid utseende.

Funksjoner

Over 80 prosent av mennesker er allergisk mot Urushiol olje som finnes i bladene av gift eik, forårsaker et kløende utslett i alle områder av kontakt. Rødhet på huden vil vanligvis skje innen 48 timer etter eksponering for gift eik, fulgte kort tid etterpå av pus-fylt kløende blemmer. Mens skrape, vil disse blærer ikke spre giftig eik utslett til andre deler av kroppen, som vanligvis trodd; derimot, kan det føre til en sekundær bakteriell infeksjon i utslett området og bør frarådes. Utslettet er forårsaket av gift eik vil normalt klare opp i to til tre uker, men det er ekstremt kløende og ubehagelig, spesielt når den er tilstede på store områder av kroppen.

Effekter

Mens det er ingenting som kan klare opp giften eik utslett, er det flere måter å hjelpe tørke ut giften eik blemmer og lindre kløe de forårsaker. Hyppig bading i kaldt vann og kjølig komprimerer er effektive i å minimere kløe av utslett, men varme bad bør unngås fordi de kan irritere gift eik utslett videre. Havremel bad er også vist seg å gi lindring fra kløe. Etter bading, vil påføre Calamine lotion til giften eik utslett bidra til å redusere trangen til å klø utslett. Perorale antihistaminer, som Benadryl, er også effektive i å lindre kløen av giften eik utslett, men de forårsake døsighet.

Advarsel

Urushiol olje av giften eik blader er svært potent og kan fortsatt være aktiv i mer enn et år. Alle klær som kommer i kontakt med giften eik bush bør umiddelbart bli vasket for å unngå spredning av olje og skape utslett på et senere tidspunkt. Dette gjelder også for eventuelle dyr eller gjenstander i gården som kan ha kommet i kontakt med giften eik.
Hvis giften eik sprer seg til ansiktet eller ikke viser tegn til å rydde opp etter to til tre uker, bør lege sees å undersøke utslett. Hvis kløen av giften eik utslett er uutholdelig, spesielt når det dekker store deler av kroppen, kan en lege forskrive visse steroider for å lindre ubehaget.

Forebygging / løsning

Lære å identifisere giften eik busk eller vintreet er første skritt i å unngå kontakt med giften eik og utslett det kan føre til. Holde verftet godt vedlikeholdt og forvisning noe som ser ut som gift eik (med hansker som er vasket umiddelbart etter kontakt) kan bidra til å forhindre eksponering til olje det skaper og påfølgende utslett. Hvis kontakt med giftig eik er mistenkt, kan umiddelbart vasking kontaktområdet med såpe og til vask av Urushiol, hindrer giftig eik utslett fra forekommende eller i det minste fra å spre seg til andre områder av kroppen.

Slik unngår du at en Poison Oak Utslett

Slik unngår du at en Poison Oak Utslett


Selv om medisiner bidrar til å lindre symptomene på giften eik, slår ingenting hindre utbruddet i første omgang. Alle som har opplevd en gift eik utslett vet hvor elendig det kan være. For å unngå det, bør du vite hvordan du kan hindre den fra å noensinne vises.

Bruksanvisning

•  Lær å identifisere giften eik. Du kan få øye på planten ved sin karakteristiske tre-leaf konfigurasjon (som førte til den tradisjonelle advarsel, "blader av tre, la dem være"). Det ser ut til på vestkysten og sørlige eller sørøstlige deler av USA, spesielt i skogkledde områder eller nær bekker.

Don tunge klær når du går ut i områder som har gift eik. Du ønsker å vise så lite hud som mulig. Arbeid støvler eller sko, hansker, jeans og langermede skjorter laget av slitesterke materialer anbefales.

Kontroller områdene rundt ditt hjem eller arbeidsplass for gift eik. Hvis du vet hvor den vokser, kan du hindre å komme i kontakt med det ved en feiltakelse.

Merk de områdene hvor du har oppdaget gift eik ved planting merking flagg eller lage et symbol i kritt på barken av nærliggende trær.

Spray giften eik du har oppdaget med et ugressmiddel sertifisert til å drepe planten. Se etter merker som inneholder triclopyr eller glyfosat, og alltid følge instruksjonene for riktig bruk.

Cut sår i stumper voksende gift eik og bruke ugressmiddel der. Som vil hindre anlegget i å vokse tilbake.

Bruk tykke klær og hansker når du søker ugressmiddel, slik at du ikke utilsiktet kommer i kontakt med giften eik mens du sprøyting.

Påfør Tecnu eller lignende medisiner til dine hender og ansikt når du er ferdig. Sug klær og utstyr i behandlingen samt å sørge for at ingen av urushiol på klærne.

Kontroller nøye ved håndtering av dyr eller utendørs dyr. Giften eik toksin kan være på pelsen deres hvis de børstet av det. Rengjør dyret med medisiner, og deretter vaske dem med vann før du håndterer dem.

Tips og advarsler

 • Vaske det utsatte området ikke alltid hjelpe en gift eik utslett. Faktisk kan den gjøre noe mer enn å spre urushiol olje over et større område, og dermed utvide utslett. Når du rengjøre området, sørg for at du bruker medisiner som vil fjerne oljen (eller i det minste lindre kløe).
 • Ikke spray ugressmiddel på giften eik hvis det regner eller kommer til å regne i løpet av en dag eller så. Vannet vil vaske ugressmiddelet av og du må gjøre det igjen.
 • Påfør ugressmiddel delikat hvis giften eik vokser på et tre av annet stort anlegg. Du ønsker å drepe gift eik uten å skade større tre.
 • Ikke bli kvitt giften eik ved å brenne det. De giftige oljer utskiller den vil bli en del av røyk og forårsake smerte eller irritasjon ved innånding.

Poison Oak Utslett Symptomer

Poison Oak Utslett Symptomer


Med tre flygeblader på hver stilk, vokser gift eik som lavtliggende bunndekkende og busker, eller det kan vintreet oppover på trær eller gjerder. Som andre giftige planter som forårsaker kontakteksem, inneholder gift eik urushiol, en giftig fet harpiks som irriterer menneskelig hud. Ifølge American Academy of Dermatology, kan du ikke oppleve symptomer første gang du berører anlegget. Med gjentatt eksponering, men risikoen for å utvikle et utslett øker. Omtrent 85 prosent av mennesker utvikler noen form for utslett etter direkte kontakt med urushiol.

Tidsfaktoren

Symptomer på en gift eik utslett vanligvis dukker opp innen to dager etter kontakt med planten. Men helseguru, Dr. Andrew Weil, rapporterer noen individer kan utvikle et utslett i løpet av 30 minutter av eksponering. Siden urushiol olje kan forbli potent for dager på pet pels, hageredskaper eller klær, kan det være vanskelig å fastslå det nøyaktige tidspunktet for eksponering.

Første tegn

Kløe, ofte intense, er den første indikasjon på giften eik utslett. Rødhet utvikler snart etter, spesielt hvis du skraper området. Alvorlighetsgraden av symptomene avhenger av din følsomhet for Urushiol toksin.

Blemmer

Humper og blemmer kan danne snart etter kløe starter. Den blemmer kan hovne opp raskt og sive en klar væske. Selv om væsken ikke inneholder Urushiol, kan skrape forårsake utslett å spre seg.

Følsomhet

Giften eik utslett kan være mer alvorlig hos personer med rettferdige complexions. Barn kan også være mer utsatt for å utvikle symptomer enn de eldre. Noen områder av kroppen er mer følsomme enn andre; eksponering for urushiol på kjønnsorganene eller ansikt kan resultere i en alvorlig utslett.

Infeksjon

Når en gift eik utslett sprer seg raskt utover området av eksponering, kan det signalisere en sekundær infeksjon. Kontakt legen din umiddelbart hvis du hadde en tidligere allergisk reaksjon på giften eik og en ny utslett utvikler, eller hvis et utslett sprer seg raskt eller dekker mer enn en tredjedel av kroppen din. Hevelse i ansiktet eller halsen indikerer en mulig nødsituasjon.

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett

Giften eik kan være skyldig i å forårsake kløende utslett og hudirritasjoner lik som Poison Ivy. Begge anleggene produsere en harpiks som kalles urushiol, og kontakt med harpiksen er ansvarlig for de vanligste allergiske reaksjonene folk flest lider. Identifisering av giftig eik kan være den beste måten å unngå å måtte håndtere allergiske reaksjoner, og alvorligheten av reaksjonen kan avhenge av arten og graden av den kontakt samt individet. Noen tilfeller av giften eik kan være alvorlig og krever reseptbelagte medisiner og medisinsk behandling, men de fleste symptomene kan behandles effektivt med over-the-counter medisiner.

Bruksanvisning

•  Vask det berørte området umiddelbart - innen 10 minutter - med såpe og vann. Bruk en mild såpe og unngå slipende materialer som kan bryte huden.

Treat kløe med orale antihistaminer, som difenhydramin, eller aktuell kremer, for eksempel hydocortisone eller Calamine lotion. Følg all dosering og bruk instruksjonene nøye som er oppført på emballasjen.

Påfør en kald, våt kompress med jevne mellomrom til det berørte området for å redusere hevelse og kløe, og til å absorbere væske fra utslett. Endre komprimere regelmessig for å unngå smitte av eventuelle åpne sår.

Kontakt en medisinsk faglig for behandling og reseptbelagte medisiner hvis tilstanden ikke blir bedre i løpet av få dager, forekommer alvorlig blemmer, eller kontakt påvirker områder som ansikt, øyne, nese og / eller munn.

Tips og advarsler

 • Hvis det har gått mer enn ti minutter, kan det likevel være gunstig å vaske det berørte området, men bare 50 prosent av harpiks kan topically fjernet etter mer enn ti minutter, og bare 10 prosent etter 30 minutter eller mer.
 • Hollistic rettsmidler kan arbeide for å lindre symptomene i noen tilfeller, inkludert et lim laget av kaffe og natron, eller gurkemeie og sitronsaft. Disse naturlige rettsmidler er ikke medisinsk godkjent, men kan vurderes som et alternativ behandling.
 • Utslettet bør klare på egen hånd i løpet av 14 til 21 dager.
 • Lære å identifisere giften eik kan bidra til å hindre kontakt og resulterende symptomer i fremtiden.
 • Selv om du er i stand til å vaske det berørte området innen 10 minutter etter første kontakt kan du fremdeles utvikle hudutslett.
 • Allergiske reaksjoner på giften eik kan ta fra 24 til 48 timer skal vises.
 • Hvis du er i det hele tatt usikker på om natur eller alvorlighetsgraden av et utslett alltid konsultere en medisinsk faglig for nøyaktig diagnose og behandling.

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett med Kortison

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett med Kortison


Leger bruker noen ganger kortison for å behandle giften eik utslett. Medisinen bidrar til å lindre allergisymptomer og redusere betennelse i huden. Kroppen produserer visse beløp på egen hånd, som kan bli utvidet ved å ta kortison enten gjennom munnen eller med injeksjoner. Hvis du ønsker å behandle giften eik utslett med kortison, sørg for at du forstår hvordan medisin virker.

Bruksanvisning

•  Finn ut om du har kommet i kontakt med gift eik. Sjekk ut de områdene du har besøkt eller reist gjennom i den siste tiden, spesielt skogen eller bekker i den amerikanske sør eller vestkysten. Giften eik trives i slike områder og en børste med bar hud er alt som skal til for å utvikle et utslett.

Snakk med legen din for behandling, spesielt hvis utslettet virker særlig utbredt eller hvis det følger andre symptomer som hevelse i ansiktet eller fingre.

La legen din for å administrere en kortison skudd hvis han føler det er nødvendig. Shots ofte ha en umiddelbar effekt og kan stanse utslett dersom det gis tidlig nok. Legen din kan foreslå en diett av kortison skudd hvis giften eik utslett er ille nok.

Ta oral kortison i de foreskrevne mengder i henhold til deg legens instruksjoner. Sperring et skudd, det skal de fleste kortison resepter ta piller. Hvis du bare trenger en daglig dose, mange leger anbefaler å ta det i morgen, så det vil fungere med kroppens naturlige syklus, mens flere daglige doser bør spres jevnlig hele dagen.

Ta mat eller melk med kortison. De hjelper pillene gå ned og redusere sjansene for en urolig mage. Du bør også ta pillene med et fullt glass vann.

Unngå å ta for mye kortison. Det kan være fristende å øke doseringen hvis giften eik utslett vedvare, men en kortison overdose kan skade immunforsvaret og produsere en rekke uønskede bivirkninger. Ring legen din umiddelbart hvis du tror du har overdose på kortison.

Reduser medisinen gradvis når regimet er over. Legen din kan gi spesifikke detaljer, men få anbefale å stoppe kortison behandlinger plutselig. En langsom reduksjon i medisinering hjelper kroppen din justere naturlig.

Tips og advarsler

 • Noen anbefaler hydrokortison krem ​​for behandling av giften eik utslett. Men i ikke-reseptbelagte styrke, ofte viser seg for svak til å gjøre en betydelig innvirkning.
 • Den tidligere giftig eik kan bli behandlet, jo bedre. Kortison resepter kan stoppe utslett før den starter hvis legen kan administrere den tidlig nok.
 • Kortison svekker immunforsvaret og kan ha andre skadelige bivirkninger også. Følg alltid legens råd når du behandler giften eik med det og være klar over eventuelle andre symptomer som kan vises under behandlingen.
 • Unngå å drikke alkohol mens du tar kortison medisiner.

Botemidler for Poison Oak Utslett

Botemidler for Poison Oak Utslett


Giften eik er en plante som du kan identifisere ved sin velkjente tre-leaf klynge. Eksponering for urushiol olje som finnes i anlegget fører til en allergisk reaksjon. Urushiol olje er en klebrig, harpiks-type væske. Utgivelsen av oljen sprer giften eik. Giften eik utslett dukker opp på huden din som en blisterlike, oser, hevet utslett. Gressklippere og kantklippere kan gjøre stoffet luftbårne. Det er flere behandlinger for utslett som vil hindre den fra å spre seg.

Rengjør området

Rens huden din grundig. Det er best å rense det utsatte området med alkohol og skyll med kaldt vann. Dette kan bidra til å stoppe utslett. Pass på å ikke skrubbe huden eller bruke varmt vann, da dette kan presse oljen videre inn i porene. Ikke bruk såpe, da dette kan føre til at oljen holde seg til såpe og bli distribuert til andre deler av kroppen din. Rent under neglene for å få noe olje av at du kanskje har deponert der fra skrape.

Skrape

Kloring sprer utslett ved å fordele oljen fra utslett til andre områder på huden, noe som kan gjøre utslettet større. Kloring kan også skade huden og kan gjøre området utsatt for bakterier og andre infeksjoner. Behandle området med et produkt som hydrokortison krem, Benadryl eller Caladryl. Calamine lotion fungerer også godt på giften eik - det kan berolige huden. Glatt den på huden din så ofte som nødvendig. Isposer kan også bidra til å lindre kløe og irritasjon.

Antihistaminer

Antihistaminer vil behandle symptomene på utslett, og vil gjøre deg mer komfortabel. Antihistaminer ikke blokkere utgivelsen av histamin, men i stedet vil beskytte huden mot bivirkninger av den allergiske reaksjonen. Antihistaminer også vil hjelpe deg å sove og få hvile mens du bekjempe infeksjonen. Hvis du tar dem på utbruddet av utslett, kan de hindre kløe. Dette kan hjelpe deg å kontrollere trangen til å klø, som beskytter mot hudinfeksjoner som følge av ødelagt vev.

Slik Cure Poison Oak Utslett

Giften eik kan være en kort eller høy busk, eller en lengre vintre (avhengig av hvor det ligger) med blader av grønne og noen ganger bær som er gul eller hvit. Inne i denne planten er en substans som kalles urushiol. Så lenge gift eik lider ingen traumer, vil urushiol forårsaker ingen problemer, men når dette anlegget er forslått og urushiol berører huden, symptomer som kløende utslett og blemmer. Tid er kjernen når urushiol får på huden din. Hvis den gjør det, her er hva du må gjøre for å kurere gift eik utslett.

Bruksanvisning

•  Vask urushiol ut av huden din med isopropyl alkohol mens du er fortsatt ute, og holde seg borte fra området hvor du kom i kontakt med urushiol. Denne forholdsregel kan hindre gift eik utslett, eller det kan redusere spredning av utslett. Før forekommer en reaksjon, har urushiol å gå gjennom huden. Thin-skinned områder av kroppen er mer følsomme for urushiol enn tykk-skinned områdene er.

Vask deg selv med vann mens du er fortsatt ute, og pass på å bruke så mye vann som mulig. Få så mye av urushiol ut av huden din som du kan for å bidra til å hindre gift eik utslett.

Dusj som du normalt ville bruke vann som er en behagelig temperatur og såpe.

Rengjør alle klær (inkludert sko) og andre elementer som kan ha urushiol på dem ved å tørke dem ned med isopropanol og vann. Bruk gummihansker når du gjør dette for ikke å få urushiol på hendene igjen.

Treat blemmer med en over-the-counter rette. Kaolin, Calamine lotion, natron og Aveeno havremel bad vil arbeide for å hjelpe klare opp blemmer. Lindre kløe i huden med kalde våte kluter for å få lindring, eller bruk et antihistamin du kan ta gjennom munnen. Få en resept for orale kortikosteroider fra legen din dersom symptomene er alvorlige.

Tips og advarsler

 • Advarsler: Alltid søke råd fra en kvalifisert lege dersom symptomer på noen sykdom ser ut til å være alvorlige, eller hvis du er usikker på årsaken til disse symptomene.

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett med antihistaminer

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett med antihistaminer


Mange tror at antihistaminer vil lindre giften eik utslett. Antihistaminer er foreskrevet for å redusere allergiske reaksjoner, slik som de kontrakt med pollen og støv. De arbeider ofte med gift eik også. Selv om de ikke kan behandle kilden til problemet, de hjelper lindre symptomene og redusere betente utslett. Imidlertid kan feilaktig påføring ikke løse problemet - faktisk kan det gjøre ting verre. Før du behandler giften eik utslett med antihistaminer, ta hensyn til de nødvendige skritt for forsvarlig omsorg.

Bruksanvisning

•  Bestem at giften eik forårsaket utslett. Noen symptomer som synes å være gift eik kan ha kommet fra andre kilder. Mentalt tilbake samme vei for å se om du kom i kontakt med planten, eller spør pasienten om han børstet mot eventuelle busker med tre blad konfigurasjoner i den siste tiden.

Kjøp orale antihistaminer på et apotek eller lokale supermarked. Mange merker er tilgjengelige i ikke-reseptbelagte sterke og kan tas uten resept fra lege. Drug selskaper annonsere dem som anti-allergi medisiner, men sjekk i boksen for å sørge for at de er det du trenger.

Ta antihistaminer med vann, i henhold til instruksjonene. De bør redusere intensiteten av kløe, som vil holde deg fra å skrape utslett så mye. Det kan også blidgjøre spredning av utslett og holde huden fra oser eller utvikle blemmer.

Fortsett å ta antihistaminer, tar seg ikke å ta mer av medisinen enn instruksjonene anbefaler. Vanligvis betyr at ikke mer enn to eller tre piller flere ganger om dagen.

Unngå å bruke salver antihistaminer til det berørte området. Mens oralt administrerte piller bringe lettelse fra symptomene på utslett, kan kremer og salver forårsake en allergisk reaksjon, som vil ytterligere inflame utslett og gjøre problemet verre.

Ta kontakt med en lege for sterkere og sterkere antihistaminer. Selv om den ikke-reseptbelagte styrke er ofte tilstrekkelig til å redusere symptomene, kan en alvorlig eller langvarig infeksjon nytte av sterkere medisiner. Legen din kan fortelle deg om det er berettiget og trygt foreskrive riktig mengde.

Tips og advarsler

 • Reseptfrie antihistaminer kan forårsake døsighet. Hvis du behandler giften eik utslett med antihistaminer, sørg for at pasienten ikke kjøre bil eller betjene tungt maskineri mens medisinert.
 • Forebygging er det beste virkemidlet for å behandle giften eik. Hvis du tror du har planter i ditt område, eller vet nøyaktig sted hvor du ble smittet av utslett, prøve å holde seg borte fra det i fremtiden. Alternativt kan du behandle plantene med ugressmidler eller slitasje tunge klær når du går eller arbeider i dette området.

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett med orale steroider

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett med orale steroider


Leger foreskrive oral steroider som en måte å behandle astma, lungesykdommer og lignende forhold. De arbeider for å redusere hevelse og betennelse, noe som betyr at de gjør en effektiv behandling for giften eik utslett. Orale steroider bør bare tas under anbefaling av en lege, og da bare mens du følger noen få enkle trinn

Bruksanvisning

•  Bestem at giften eik forårsaket utslett. Sjekk pasienten for å se om han eller hun kom i kontakt med noen gift eik, eller mentalt gjennom de steder du nylig har besøkt hvis du selv kan ha det. Giften eik vokser i skogmark i de vestlige og sørlige områdene av USA og kan identifiseres ved tre-leaf konfigurasjon av sine grener.

Ring en lege og spørre om han kan behandle problemet med orale steroider. Han kan anbefale en diett av steroider for å ta, eller han kan foreslå en annen måte å behandle utslett.

Ta steroider i henhold til legens resept. Orale steroider er ofte administrert i "bursts" av noen få dager, og kan tas både som piller og i sirup skjemaet. Ikke noen gang øke dosen utover det legen anbefaler. Det kan være fristende det utslettet vedvarer, men for mye medisiner kan føre til mer problemer enn det løser.

Hold et øye med utslett og skrive ned eventuelle endringer eller utvikling. Som hevelse og kløe avtar, gjøre oppmerksom på endringene. Rapporterer også om eventuelle negative endringer, for eksempel utvikling av blemmer eller oser hud. Når legen vurderer situasjonen, kan en utskrift være uvurderlig.

Se for bivirkninger. Orale steroider kan ha en ugunstig innvirkning på kroppen, spesielt dersom det tas i store doser. Bivirkninger inkluderer vekt svingninger, akne og hudproblemer, endringer i menstruasjonssyklusen, og økt moodiness.

Taper inntaket av gradvis når behandlingen er ferdig. Selv om giften eik utslett kan være borte, kan kroppen reagere negativt på et plutselig fall i medisinen. Snakk med legen din og finne ut hvor raskt eller sakte du bør slutte å bruke stoffet, og deretter følge hennes instruksjoner.

Tips og advarsler

 • Ikke forveksle orale steroider med anabole steroider, som uærlige idrettsutøvere bruke til å forbedre sine prestasjoner på banen. Selv basert i samme familie, trenger medisinsk steroider ikke har de samme negative effekter på leveren eller reproduktive organer som anabole steroider gjøre.
 • Orale steroider ofte smaker ganske bitter. Hvis du administrere det til barna, være forberedt for dem å motstå, og oppmuntre dem til å svelge medisinen raskt når det er i deres munn.

Hvordan å holde en Poison Oak Utslett Fra Sprer

Alle som har tatt kontakt med giften eik vet at kløende, smertefulle utslett er verdt å unngå. Når du har olje på huden din, er det viktig å prøve og begrense sin skade. Når oljen har blitt absorbert inn i huden din, vil utslett sjelden spredt. Du må imidlertid hindre smitte for å sikre at. Mer enn halvparten av mennesker er antatt å være allergisk mot giften eik, som er grunnen til utslett kan bli så alvorlig hos noen mennesker.

Bruksanvisning

•  Fjern klær som kan ha restoljer på dem. Forsegle disse i en plastpose og ikke berøre dem igjen før de har blitt vasket. Sett dem gjennom vaskeri flere ganger før bruker dem igjen.

dusj så snart du innser at du har kommet i kontakt med gift eik. Ikke bruk sterke såper eller blekemiddel baserte rengjøringsmidler på huden din i dusjen. Gjør du det med ytterligere irritere huden din og gjøre utslettet verre. Rengjør under neglene nøye.

Bruk rubbing alkohol for å rense videre det berørte området når du har skylt med varmt vann. Hvis du ikke har umiddelbar tilgang til en dusj, kan rubbing alkohol hjelpe deg å eliminere oljer raskere.

Samle alt du har rørt etter å komme i kontakt med giften eik og vaske eller rense den. Harde flater kan fortsatt ha spor av olje på dem, så vær forsiktig håndtering av eventuelle forurensede elementer. Videre kontakt med oljen vil føre til mer gift eik utslett.

•  Ikke klø gift eik utslett. Selv blemmer ikke faktisk inneholder stoffet som forårsaket utslett, kan skrape føre til infeksjon. Dette vil gjøre utslettet verre eller spre den.

6. Påfør Calamine lotion og aloe vera gel for å bidra til å redusere kløe og helbrede huden. Jo mindre kontakt du har med gift eik utslett, jo mindre sjanse har du for å forårsake en infeksjon.

Se legen din hvis utslettet er ekstremt dårlig. Legen din kan foreskrive sterkere steroid kremer for å behandle kløe.

Tips og advarsler

 • Hvis hunden din kommer inn giften eik, vaske ham umiddelbart, og ikke var nær ham. Selv om hundene ikke vil få et utslett fra anlegget, kan oljen fortsatt spre seg til huden din.

Hvor lang tid tar det for en Poison Oak Utslett å helbrede?

Urushiol Oil

Kløe og skrape av giften eik er forårsaket av urushiol olje, utskilles av både eik og dens fettere Poison Ivy og gift Sumac. Nesten alle er allergisk mot Urushiol olje; når det blir på huden, fører det til kløe, rødhet, hevelse og forferdelige blemmer. Skrape på en gift eik utslett bare gjør ting verre, fordi den sprer oljen ytterligere over huden (inkludert fingrene - som betyr at det vil spre seg til enhver flekk på huden du berører). Giften eik utslett tendens til å dukke opp i linjer, svarende til det stedet der du børstet mot anlegget. Det er derfor det er viktig å holde armer og ben dekket når du flytter gjennom områder som inneholder giften eik, og å vaske noen klær du har på deg - med varmt vann og oppvaskmiddel - så snart du muligens kan.

Healing Periode

Healing perioden for gift eik varierer avhengig av omfanget av eksponering og eventuelle komplikasjoner som kan utvikle seg. I de fleste tilfeller begynner å vises utslett i løpet av 48 timer. Det varer vanligvis fra en til to uker, men kan vare opp til tre uker eller lenger i noen tilfeller. Når utslettet er alvorlig, kan det spre seg videre etter et par dager. Noen mennesker tror at en slik spredning er forårsaket av væske rant fra popped blemmer, men det er sannsynligvis på grunn av sekundær eksponering fra skrape eller lignende omstendigheter. Hvis utslettet varer lenger enn tre uker, og fortsatt er ikke healing, kontakt lege. Du bør også kontakte lege dersom du får feber, hvis blemmer sive pus i stedet for klar væske eller hvis utslettet påvirker sensitive deler av kroppen som øynene eller munnen.

Behandlinger

Behandling av giften eik har betydning for hvor lenge utslett og kløe gå på. Målet er å kontrollere symptomene: Reduser trang til å klø kløe og holde rødhet og hevelse fra å bli et problem før de har tid til å gro. De beste reseptfrie medisiner inkluderer kortikosteroid kremer (som hydrokortison), aloe vera gel, Calamine lotion eller noe med menthol som en ingrediens. De berolige huden og (i tilfelle av kortikosteroider) avhjelpe allergi direkte. I noen tilfeller, orale antihistaminer kan være nyttig i tillegg. I de verste tilfellene kan skrape føre til en bakteriell infeksjon som krever antibiotika og en lege omsorg å riktig behandle. Du kan også ønske å få resept-styrke kortikosteroider dersom legen mener det er berettiget. Hvis utslettet ikke er så ille, kan du bruke hjemme rettsmidler som kalde omslag eller kolloidale havremel bad for å bidra til å redusere symptomene.

Poison Oak Utslett Identifikasjon

Poison Oak Utslett Identifikasjon


Urushiol er oljen som finnes i giften eik, eføy og Sumac som vil utløse utslett utvikling. Følsomhet for Urushiol kan utvikle seg til et punkt i livet, så forholdsregler alltid trenger å bli tatt. Giften eik er funnet på begge kysten av Nord-Amerika, det sørlige USA og så langt inn i landet som Kansas.

Initial Eksponering

Urushiol begynner å suge inn i huden din bare minutter etter kontakt. Hvis du vet at du ble utsatt, vaske området før utseendet på utslett, og det vil være mindre alvorlige. Symptomer på giften eik dermatitt kan dukke opp i løpet av timer eller de kan vente i flere dager.

Indikatorer

Den første indikator på utbruddet er kløe og hevelse. Neste kommer flere små støt etterfulgt av blemmer. Blemmene er fylt med lymfe, ikke urushiol, og vil skorpe over i løpet av grov av healing. Gjennom hele livet av utslett, vil det være kløende, smertefull og kan hovne opp.

Utseende

I tillegg til de røde nupper og blemmer over hele huden din, kan du også legge merke til linjer av varierende lengder og tykkelser. Linjene avsløre hvor anlegget børstet mot huden din.

Behandling

Etter at du utvikler utslett, ingenting kan gjøres, men prøv å berolige den og hindre smitte. Brennkopper er en vanlig sekundær infeksjon fra gift-eik utslett. Calamine lotion tar kanten av, isposer lindre smerten, og Benadryl kan hjelpe med kløe.

Varighet

Poison-eik utslett sist alt fra to til fem uker, avhengig av hvor mye du klø dem og om du var i stand til å vaske av noen av urushiol.

Poison Oak Effects

Giften eik kan bli funnet på vestkysten av Nord-Amerika og sørøstlige deler av USA. Det excretes urushiol olje, som de fleste mennesker er allergiske mot, og som skaper en rekke ekle effekter når det kommer i kontakt med huden.

Kløe

Giften eik fører til en frustrerende kløe i berørte områder. Ironisk nok, skrape på det sprer seg ofte oljen rundt, noe som gjør kløen verre.

Utslett

Huden påvirkes av giften eik blir veldig rød. Utslettet har ofte en lineær form, forårsaket av å pusse opp mot anlegget.

Hevelse

Skin berørt av giften eik vil hovne opp, noe som gjør det vanskelig å bruke klær eller smykker.

Blemmer

Giften eik forårsaker blemmer å bryte ut i det berørte området. I motsetning til det mange tror, ​​vil væsken emitting fra blemmer ikke spre giften eik smitte videre.

Time Frame

Virkningene av giftig eik vises når som helst mellom 12 timer og to dager etter eksponering, og ofte vare i to eller tre uker.

Hvordan stoppe Poison Oak

Hvordan stoppe Poison Oak


Giften eik planter finnes først og fremst i Sør-øst og vestkysten regioner i USA. Sap olje av giften eik, kjent som urushiol, er skadelig for mennesker som forårsaker en allergisk reaksjon i form av elveblest, utslett og renner. Anlegget bør unngås da det er giftig om det er forankret i bakken eller brent i en haug med løv. Avhengig av individuell følsomhet, kan blemmer og renner fra giften eik vises bare minutter etter kontakt. Som inneholder en gift eik utslett er ikke vanskelig, men krever umiddelbar handling.

Bruksanvisning

•  Fjern alle klær og tilbehør som har vært utsatt for giften eik. Plassere alle elementene inn i vaskemaskinen og vask med såpe og varmt vann. Urushiol olje kan forbli på klær i lange perioder av gangen, så det er viktig å unngå kontakt mellom forurensede klær og en annen persons hud eller klær.

Vask forurenset hud med avfetting oppvaskmiddel, rubbing alkohol eller vaskemiddel innen 30 minutters kontakt. Rent under neglene med en neglebørste. Skyll hendene og forurenset hud området grundig. Gjenta dette trinnet én gang.

Bade i havremel å lindre kløe. Hell to kopper ukokt havregryn i en balje med lunkent vann. Suge i badekaret i minst 20 minutter. Klapp kroppen tørr.

Påfør en kvart stor mengde Calamine lotion til det forurensede området med en bomullsdott eller gasbind pad. La lotion tørke. En pastell rosa-farget film blir liggende på huden din; imidlertid ikke vaske det av til neste badekar eller dusj. Hvis du fortsatt opplever kløe, bruke mer Calamine lotion etter behov.

Tørk av forurensede verktøy og maskiner med fortynnet klorblekemiddel eller rubbing alkohol for å fjerne eventuelle rester av planteolje. Selv alderen, tørket Urushiol olje er farlige for mennesker og dyr.

Tips og advarsler

 • Unngå riper ved å sikre en stor oppdatering av gasbind over det forurensede området med medisinsk tape.
 • Ring legen din umiddelbart hvis du har problemer med å puste, svelge eller hvis utslettet er på ansiktet eller genital regionen. Hyppig skrape, vanlig blant små barn, kan føre til infeksjon. Ring legen din ved første tegn på gul pus eller en ubehagelig lukt fra det berørte området.
 • Vask kjæledyret ditt umiddelbart dersom pelsen har rørt giften eik. Dette vil hindre forurensende noen eller noe i ditt hjem.
 • Ikke påfør Calamine lotion på områder av huden som inneholder åpne sår, blemmer eller blodige skorper.
 • Ikke brenn gift eik å ødelegge det som noen downwind av røyken kan ha en alvorlig, allergisk reaksjon.

Hvordan identifisere en Poison Oak hudutslett

Poison Ivy, gift eik og gift Sumac er alle i stand til å forårsake et utslett som kalles kontakteksem. Dette er fordi alle tre planter inneholder et allergifremkallende olje som kalles urushiol i sine blader, blomster, bær, stilk og røtter. Giften eik kan vokse som en busk eller et vintre og har tre blader som ligner i utseende til bladene på et eiketre. Selv om alle tre giftige planter er forskjellige, utslett de forårsaker er den samme. Identifisere at utslett er en viktig del av å behandle den.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på dine symptomer. Hvis du utvikler en kløe i et sted som du vet sikkert var i kontakt med giften eik, er det sannsynlig er dette forårsaket av en gift eik utslett. Når det er sagt, du trenger ikke å ha hatt direkte kontakt med giften eik å utvikle utslett. Giften eik kan kontaktes gjennom indirekte kontakt når oljene er på klærne, pet pels, sportsutstyr, hageredskaper eller i luften fra bladene brenner.

Se på utslett for å se om det ser ut som en gift eik utslett. Det vil være røde striper eller en generell rødhet i det området hvor urushiol olje kom i kontakt med huden. Det kan også være små eller store humper kalt elveblest på ulike områder. I mange tilfeller vil en gift eik utslett kan også ha blemmer som oser klar væske.

Sjekk for å se om utslettet har spredd seg. En gift eik utslett vil ikke spre seg utenfor de områdene som har hatt direkte eller indirekte kontakt med urushiol olje. Det er imidlertid viktig å huske på før du vasker, når urushiol oljen fremdeles er på huden din den kan spre seg dersom du berører eller kløe eller ett område, og deretter en annen. I tillegg er det ikke smittsomt. Alle som får utslett har hatt enten direkte eller indirekte kontakt med urushiol olje.

Sjekk for symptomer på en alvorlig reaksjon. I mange tilfeller mennesker kan ha en alvorlig allergi mot Poison Ivy, gift eik og gift Sumac. I slike tilfeller kan de utvikle hevelse eller utbredt blemmer.

Hvordan identifisere og behandle Poison Oak

Hvordan identifisere og behandle Poison Oak


Turgåere, gartnere og utendørs oppdagere kjenne til farene ved å ta kontakt med giften eik, som er en fetter til Poison Ivy og gift Sumac. Alle disse plantene har det giftige sevjen urushiol i sine røtter, stengler, blader og frukt. Urushiol frigjøres når kontakten er gjort forårsaker et blåmerke til bladene. Som gift eikeløv er svært skjøre og lett blåmerke, oppstår utgivelsen av urushiol, som forårsaker den allergiske reaksjonen, ganske enkelt.

Bruksanvisning

Identifisere Poison Oak

Poison eik er en plante med blader er flikete og har en tre-bladmønster som ligner unge eikeløv. Blomstene er små og gulgrønn.

I våren giften eik blader kan være rød, men ikke alltid. De slår en skinnende grønne i sommer og lyse rødt eller brunt i høst. Bladene har en fløyel føler til undersiden.

Stilkene er grå-brun og barken er glatt og lys brun. Giften eik kan vokse nær bakken, så stor som en busk eller klatre som et vintre.

Utseende av Poison Oak Utslett

En gift eik utslett, som de fra Poison Ivy og gift Sumac, er en rød, ubehagelig og kløende utslett som vises i linjer eller streker og er ledsaget av væskefylte blemmer eller humper og store, opphøyde områder eller elveblest. Jo mer urushiol du tar kontakt med, jo større din reaksjon vil bli.

Utslettet kommer vanligvis åtte til 48 timer etter kontakt. Utslettet vil fortsette å utvikle seg over flere dager i områder som hadde kontakt med urushiol eller de delene der urushiol ble spredt ved berøring.

A gift eik utslett er ikke smittsom. Når utslettet ser det ikke kan spres eller fanget, selv gjennom væske fra blemmer.

Normalt Utslettet varer ca 10 til 21 dager. I de svært følsomme for Urushiol utslett kan ta opptil seks uker å helbrede.

Behandling av Poison Oak

8. Vask det området som har tatt kontakt med planten med vann umiddelbart.

9. Påfør kalde kompresser og ta kule bad for å dempe effektene. Prøv å legge til 1/2 kopp natron eller havregryn på badekaret for å lindre kløen.

Påfør Calamine lotion og ta muntlig antihistaminer som anvist for å lindre kløe.

Se en lege, som i alvorlige tilfeller kan foreskrive kortikosteroid piller, kremer, salver eller skudd.