Digidexo.com

Forskjellen mellom Cushings syndrom og Cushings sykdom

Cushings syndrom og Cushings sykdom både skriver seg fra et overskudd av kortikosteroidhormoner i kroppen. Den kjennetegn mellom de to har å gjøre med hva som forårsaker denne overproduksjonen. Hvis den spesifikke årsaken er en hypofyse svulst som forårsaker binyrene til å overprodusere, er det referert til som Cushings sykdom.

Symptomer

Symptomene på enten tilstand, i henhold til "Merck Manual of Medical Information," 2d ed. (Whitehouse Station, NJ: Merck Research Laboratories, 2003)., Pp 958-59, er plutselig mye fett i overkroppen, en "måneansikt," tap av muskler, tynn hud, lett blåmerker og lilla striper over magen.

Identifikasjon

Å identifisere disse to forholdene, er kortisolnivået i blodet måles. Normalt disse nivåene svinge daglig. Stadig høye nivåer kaller for en deksametason undertrykkelsestest for å finne årsaken.

Betraktninger

Hvis en deksametason test viser en beskjeden fall i kortisol, kan hypofysen være over-stimulerende binyrene, noe som tyder på Cushings sykdom. Hvis nivået forblir høy, er årsaken til syndromet andre steder. Et betydelig fall kan utelukke enten tilstand.

Behandling

Ytterligere tester som vil være nødvendig for å bestemme plasseringen av svulsten forårsaker tilstanden. Behandlingen kan kreve kirurgi eller strålebehandling.

Advarsel

Ifølge en artikkel i "American Family Physician", den mest vanlige årsaken til Cushings syndrom er bruken av glukokortikoid medikamenter. Dette er kraftige anti-inflammatoriske legemidler, som for eksempel prednison og hydrokortison.