Digidexo.com

Hvor mye vitamin A trenger en person?

Hvor mye vitamin A trenger en person?


Vitamin A er fettløselig vitamin som er funnet i en rekke frukter, grønnsaker og animalske produkter. Forbruker en tilstrekkelig mengde vitamin A bidrar til å holde din visjon og helse sterk. Mengden av vitamin A en person trenger hver dag avhenger av deres alder, med voksne menn som krever den største mengden. Vitamin A behov er ideelt gjennom matvarer, men det finnes kosttilskudd tilgjengelig.

Vitamin A

Ifølge Office of Kosttilskudd, vitamin A viktig å opprettholde visjon, bein vekst, reproduksjon, celledeling og regulere immunsystemet. Vitaminet er funnet i matvarer som kommer fra dyr, for eksempel melk, ost og leveren. Karotenoider, som er fargestoffer som finnes i fargerike frukter og grønnsaker, som gulrøtter, gresskar, cantaloupe, brokkoli og spinat, kan bli til vitamin A.

Daglig Krav

The Food and Nutrition Board ved Institute of Medicine anbefaler at menn alder 14 og over får 900 mcg per dag. Kvinner 14 og eldre bør spise 700 mcg per dag, men gravide eller ammende kvinner trenger å forbruke enda mer. Barn trenger mindre vitamin A enn voksne, med 1-3 åringer får 300 mcg per dag, 07:56 åringer får 400 mcg per dag og ni til 13 åringer som får 600 mcg per dag.

Effekter

Hvis du ikke får nok vitamin A, er du øker risikoen for synsproblemer og mer utsatt for sykdom på grunn av immunsystem mangler. Forbruker et overskudd av vitamin A, som vil være mer enn 25.000 IU per dag for voksne, kan gjøre deg syk og har blitt funnet å forårsake fødselsskader. Forgiftning kan oppstå for voksne etter inntak av noen hundre tusen IE. Spiser for mye beta-karoten, som finnes i karotenoid matvarer, kan føre til at huden til å midlertidig bli oransje eller gul farget.

Betraktninger

De som ikke spiser egg eller melkeprodukter kan være nødvendig å ta vitamin A tilskudd eller i henhold til Office of Kosttilskudd, bør spise minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag. De som spiser animalske produkter som tilbyr vitamin A kan også velge å få sin nødvendige dagpenger gjennom frukt og grønnsaker, som de fleste vitamin A rik mat som kommer fra dyr er også høy i mettet fett og kolesterol.