Digidexo.com

Hvorfor kan stryke forårsake forstoppelse?

Formål

Jern er viktig for helsen din fordi det regulerer cellevekst og flytter oksygen gjennom kroppen. Folk tar jerntilskudd når blodet viser lave jernnivåer eller når hemoglobin (protein som transporterer oksygen til vevene i røde blodceller) må fornyes. Anemiske pasienter har ekstremt lavt jern.

System nedgang

Studier har vist at jern kan forsinke fordøyelsessystemet. Dette kan også bidra til demping av normal avføring. Dette kan skyldes at jern er et metall i sin grunnleggende form. Metaller kan bære en kostnad som er magnetisk eller elektrisk, påvirker muskler og nerver i tarmen.

Type

Iron kosttilskudd er tilgjengelige i jernholdige og Ferric former. Jern jern (jern sulfat, jern fumarat og jernholdige gluconate) har en tendens til å være den best absorbert. Jern kan tas i pille og flytende former. Iron kosttilskudd som fungerer raskt legge mer av metallet til kroppen, slik at de kan føre til mer forstoppelse. Langsomt frigjørende former av jern kan være lettere på fordøyelsessystemet, men ikke så effektivt absorbert. Flytende jern også har en tendens til å være mindre constipating, spesielt siden dosen kan styres lettere. Den minste-constipating form av jern er mat. Soyabønner, havregryn og jern-forsterkede frokostblandinger inneholder supplement sammen med fiber, men noen mennesker trenger kosttilskudd for å få nok jern.

Absorpsjon

Tar jerntilskudd uten mat oftere forårsaker forstoppelse fordi jernet absorberes bedre. Å spise et måltid, spesielt en høy i fiber fra grønnsaker eller belgfrukter, hjelper jernet flytte gjennom fordøyelsessystemet. Rødt kjøtt kan hjelpe kroppen absorbere jern bedre, som kan vitamin C. Blodprøver kan overvåke nivåene av jern og finne ut om kroppen din er absorberende den nødvendige mengden.

Dosering

Folk flest ikke har problemer med forstoppelse når du tar bare den daglige anbefalte dosen av jern. Kun 8 milligram per dag er generelt behov for voksne menn. Kvinner som er i fruktbar alder, gravide eller ammende trenger mer. De faktiske mengder varierer avhengig av en bestemt persons generelle helse, og bør beregnes av en lege.