Digidexo.com

Stadier av Childbirth

Stadier av Childbirth


Graviditet og fødsel er mirakuløs. Skape og bygge et liv inne i kroppen din er noe som ikke alle har det privilegium - eller kroppsdeler - for å oppnå. Det er noe kvinner opplever bare et begrenset antall ganger i sitt liv, og for mange mødre å være tanken på å gi fødsel er både skremmende og spennende. På den ene siden er du spent på å møte den nye babyen; på den annen side har du hørt alle skrekkhistorier, og du vet at det ikke kommer til å være komfortabel fødselen. Før du kommer til det punktet i svangerskapet der arbeidskraft kan skje når som helst, utdanne deg selv på stadier av fødselen til å bli kjent med prosessen.

Tidlig Ap

Tidlig arbeidskraft er den lengste og mest komfortable fasen av arbeidskraft. Tidlig fødsel begynner så lenge uker før du føder. I løpet av noen uker, dager eller bare timer, cervix dilates, noe som betyr at det åpnes for å imøtekomme barnets størrelse under fødselen. Livmorhalsen vil utvide seg til 10 cm før du begynner å skyve; men når det kommer 3 cm livmorhalsen begynner også å tynne, noe du vil høre referert til som "utslettelse." Du må være 100 prosent visket ut og 10 cm dilatert å begynne å skyve. Det er ingen bestemt tid for kroppen å fullføre denne prosessen - det er forskjellig for hver kvinne. Men du høyst sannsynlig ikke vil kjenne kroppen din er selv i ferd med tidlig fødsel før mye nærmere tidspunktet for selve leveransen. Når du begynner å føle sammentrekninger, må du tid på dem fra begynnelsen av ett til begynnelsen av neste. Legen din har allerede gitt deg en tidsramme for å forlate for sykehuset, som vanligvis er når riene blir smertefull og tett sammen. Dette er når tidlig fødsel kommer til en slutt, og aktivt arbeid begynner.

Active Labor

Av tids aktiv arbeidskraft begynner, er de fleste kvinner allerede sjekket inn på sykehuset eller birthing center. Cervix er nær å bli utvidet 7 cm og dine smertefulle sammentrekninger kommer svært tett sammen og varer lenger enn de gjorde under tidlig fødsel. Aktiv arbeidskraft er vanligvis svært kort, varer bare noen få timer. Under aktiv arbeidsmarkeds bør du prøve å slappe av så mye som mulig; Dette er spesielt enkelt hvis du allerede er på sykehuset, og har valgt å motta en epidural, som er et stoff som brukes til å lindre smerten av dine sammentrekninger.

Transitional Ap

Den siste fasen av arbeidskraft er overgangsarbeid, som er den korteste, men også den mest smertefulle fasen du vil oppleve. Under overgangs arbeidskraft livmorhalsen utvider seg, typisk i omtrent en time, fra 7 til 10 cm, mens du opplever intense rier hvert minutt til et minutt og en halv. Selv opplever overgangs arbeidskraft, kvinner føler en intens press i nedre del av ryggen, som ifølge en mor føler at du må ha avføring multiplisert med tusen. Denne følelsen betyr at det snart er tid for å begynne å skyve. Informere din lege / jordmor / doula umiddelbart når du begynner å oppleve denne følelsen.

Levering

Nå som cervix er 100 prosent visket ut og utvidet til 10 cm, er det på tide å presse babyen ut. Denne fremgangsmåte har ikke en bestemt tidsramme. Det kan vare alt fra noen minutter til flere timer, og annet enn å skyve når du er under kontrakt, er det ingenting du kan gjøre for å fremskynde prosessen. Hvis du ikke har født før, og selv om du har, vil legen din veilede deg gjennom denne prosessen ved å fortelle deg når du skal presse, hvor lenge å presse og når du skal slappe av og puste. På slutten av denne prosessen den nye babyen vil vises, og du vil møte henne for første gang.

Placenta

Mange kvinner tror at når barnet er ute, er fødselen over. Dette er ikke nøyaktig. Når barnet er ute må du fortsatt levere morkaken, som er det gitt næring og oksygen til den lille for de siste 40 ukene. Levering av morkaken er ikke så vondt, eller så lenge levering av babyen din, og du vil få hjelp fra legen din å få morkaken ut. Så du er helt ferdig med fødsel, og du kan begynne å nyte din nye lille og alle endringene hun vil bringe til livet ditt.