Digidexo.com

Hormon behandlinger for Håravfall

Det er normalt for noen hårtap å skje hver dag, men når håravfall blir for stor, noen søker behandling for å reversere eller i det minste treg hårtap. Hormonterapi er en type av behandling for håravfall.

Årsaker til overdreven hårtap

Stress som følge av sykdom eller en større operasjon kan forårsake midlertidig hårtap. Overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen kan også føre til hårtap. Hormonell ubalanse er en av de vanligste årsakene til hårtap. Håravfall er vanlig etter at en kvinne føder skyldes hormonell ubalanse.

Behandling for Alopecia areata

Kortikosteroider som kan påføres direkte på hodebunnen eller injisert inn i hodebunnen kan brukes til å behandle hårtap. Denne behandlingen for alopecia areata er smertefullt og kan føre til arrdannelse i hodebunnen.

Prevensjon piller

Hårtap som er et resultat av en hormonell ubalanse i kvinne kan bli behandlet av p-piller.

Antiandrogen terapi

Male-mønsteret skallethet kan behandles ved hjelp av hormonbehandling for å blokkere virkningene av DHT. Denne type behandling må bli overvåket av endokrinologer eller av hudleger som er spesialister på østrogenbehandling.

Risiko og Alternatives

På grunn av risikoen forbundet med hormonbehandling for håravfall, noen velger å gå en mer naturlig rute. Diskusjon av risiko og fordeler ved hormonbehandling bør diskuteres med helsepersonell før du gjør beslutningen om å behandle hårtap hormonelt.