Digidexo.com

Vanlige symptomer på matvareallergi hos spedbarn

De fleste mennesker er allergisk mot noe på et eller annet tidspunkt i livet. Babyer har ofte allergi mot mat, som de vokser fra når de blir eldre. Men selv om noen symptomer på matallergi er rett og slett plagsomt, noen er livstruende, og det er derfor det er viktig å være oppmerksom på eventuelle symptomer barnet kan vise etter å ha prøvd en ny mat.

Hudirritasjon

Kløe og utslett som elveblest eller eksem tendens til å dukke opp ganske ofte med spedbarn matallergier.

Digestive Distress

Kanskje en av de vanligste symptomene på en matallergi hos spedbarn er fordøyelses nød --- kvalme, oppkast, diaré og magesmerter er ofte et tegn på en matallergi.

Hevelse

Hevelse av kroppsdeler, spesielt brystet, munn og svelg, er vanlig i alvorlige matallergier. Hevelse bør tas på alvor - det kan være livsfarlig hvis luftveiene er blokkert.

Pustevansker

Astma, tungpustethet og andre pusteproblemer kan bryte ut på grunn av baby matallergier.

Advarsel

Mat allergi kan være livstruende (anafylaktiske reaksjoner er sjeldne, men kan være dødelig), og en mat allergen som var rett og slett en plage en gang kan plutselig bli mye mer alvorlig neste gang det er konsumert. Sørg for å holde barnet ditt borte fra alle matvarer som forårsaker selv milde problemer inntil barnelege har sjekket henne ut og gitt deg grønt lys.