Digidexo.com

Herpes Helvetesild Infeksjon

Helvetesild er blitt mindre utbredt i USA, men likevel påvirker nesten 500.000 mennesker i året. Det er viktig å forstå symptomer og prognose for å bli raskt diagnostisert og behandlet.

Hva er Helvetesild?

Helvetesild eller herpes zoster, er en smertefull utslett forårsaket av varicella-virus. Mesteparten av tiden det smitter eldre mennesker med svekket immunforsvar. Helvetesild er smittsom.

Helvetesild Symptomer

Helvetesild har de fleste av de samme symptomene som influensa før utslettet er sett - pasienter vil ha tretthet, feber og hoste for en dag eller så før et rødt, kløende utslett kommer ut på huden. Utslettet er rødt først, deretter ofte forvandles til en smertefull rødlig lilla eller svart utslett som sprer seg raskt.

Potensielle komplikasjoner

Hvis utslettet gjør sin vei ut mot en pasients ansikt, er det et potensial for blindhet eller andre øye problemer; hudinfeksjoner og balanseproblemer er andre komplikasjoner. Ifølge Mayo Clinic, er det potensial for postherpetic nevralgi, en tilstand der nervene i huden er skadet og sender smertesignaler til hjernen.

Behandling for Helvetesild

De fleste leger foreskrive anti-virus medisiner for å behandle helvetesild, og de er effektive. Noen ganger smertestillende medikamenter er brukt på grunn av utslett er involvert, og over-the-counter medisiner som Calamine lotion eller anti-inflammatoriske fungerer like godt.

Forebygging

Ifølge medicinenet, FDA godkjente den første vaksinen for helvetesild hos voksne. Det anbefaler å få bildet når du slår 60 for å hindre en infeksjon senere i livet.