Digidexo.com

Hva kan gjøres for å redusere produksjonen i en ileostomi?

Hva kan gjøres for å redusere produksjonen i en ileostomi?


Etter tap av tykktarmen til kreft eller annen sykdom, settes en ileostomi prosedyre tynntarmen, ileum eller, i bukveggen for å levere avføring inn i en engangspose. Hvis ileum kan festes direkte til anus, blir det ofte referert til som en J-pose gjør det mulig å normale avføring. Hvis en del av tykktarmen kan bli frelst, legger en kolostomi prosedyre tykktarmen til bukveggen.

Kort tarm syndrom

Ileum og kolon absorberer næringsstoffer og væske i fordøyelsesprosessen. Dersom hele eller deler av tykktarmen mangler, vil kroppen ikke behandle mat effektivt. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, "Kort tarm syndrom er en gruppe av problemer knyttet til dårlig opptak av næringsstoffer som vanligvis oppstår hos personer som har hatt halvparten eller mer av sin tynntarmen fjernet." De som lider av kort tarm syndrom og kolon tap må passe på å redusere tarm utgang når leve med en ileostomi, kolostomi eller J-posen.

Diet

Spise en balansert kosthold, spise sakte, tygge maten helt og drikker mer enn åtte kopper væske daglig kan bidra til å redusere produksjonen med en ileostomi, J-veske eller kolostomi. J-pouch.org sier: "Mild kort tarm syndrom behandling innebærer å spise små, hyppige måltider; ta fluid og kosttilskudd; og bruk av medisiner for å behandle diaré. \ "

Fiber

J-pouch.org anbefaler å ta vare når du spiser mat med høyt fiber, som de kan forårsake blokkeringer. Pasienter med en ileostomi særlig må unngå nøtter, frø og korn. Selv uten komplikasjoner forårsaket av en ileostomi, i henhold til GoAskAlice.Columbia.edu, \ "For mye fiber kan også forårsake abdominalt ubehag, gass og diaré, og blokkere den gastrointestinale (GI) kanalen hvis man har for fiber for fort. \ "

Brat kosthold

Ifølge University of Michigan Health System nettside, \ "Noen leger anbefaler en diett kalt Brat kosthold for akutte utbrudd av diaré. Brat står for bananer, ris, epler og toast. \" Å leve med en ileostomi, kolostomi eller en J -pouch kan være frustrerende, som ikke alle matvarer reagerer på samme måte i hver enkelt. Mens rådgivning \ "at kosthold og mat toleransene er veldig individuelt, \" J-pouch.org legger følgende til listen over matvarer som kan redusere produksjonen med kort tarm-syndrom: eplemos, kokt ris, pasta, ost, kremet peanøttsmør, tapioca pudding og poteter (uten skall). Alle disse matvarene er lite fiber, så vel som gode kilder til kalium og andre næringsstoffer som vanligvis tapt for diaré.

Tips

Legg nye matvarer sakte og merk problemer med bestemte matvarer slik at du kan unngå dem. Unngå høyt sukker matvarer, som de kan forverre diaré.

Advarsel

Selv om Brat kosthold ser ut til å bidra til å redusere produksjonen med ileostomi, studier har ennå til å evaluere sin effektivitet.