Digidexo.com

Hva er betydningen av en høy diastolisk blodtrykk?

Diastolisk blodtrykk er definert som minimumsnivået på blodtrykket at hjertet utøver mellom hvileperioder. Med andre ord, det er en enhet fra den kraft som blod utøver på arterieveggene. Dette måles i MLS av kvikksølv, og er det andre nummeret av et todelt blodtrykksmåling (dvs. når du blir fortalt blodtrykket ditt er 120/80, 80 representerer diastolisk trykk).

Hvordan "High" er for høy?

Selv om en lesning av 120/80 regnes som akseptert standard for en blodtrykksmåling, er det umulig for noen å ha dette resultatet til alle tider av døgnet, i alle sinnstilstander. Din hjerteslag kan variere sterkt, og som et resultat blodtrykket skift og endringer i henhold til alder, humør, fysisk tilstand, holdning, kosthold, medisiner og andre faktorer. Høyt blodtrykk forekommer ikke bare fordi du har en høy lesing en dag; høyt blodtrykk oppstår når du har en gjennomgående høy lesing på ulike tider av dagen.

Variasjoner i Readings

Diastolisk og systolisk (øvre / første nummeret på blodtrykksmåling) er utsatt for høy volatilitet og kan endres når hjertet får noen form for beskjed fra hjernen. Glad eller trist nyheter kan endre lese for høye eller lave nivåer. Tilsvarende noen øvelser holde blodtrykket tall høye for en stund. Alle disse variasjonene betyr ikke nødvendigvis at du har høyt trykk, eller det som kalles hypertensjon.

Hypertensjon oppstår når blodtrykket lesing er over 120/80 mens du er i ro. Dette hviler blodtrykket er grunnlaget for å bedømme om du har høyt blodtrykk. Nivået og graden av variasjon er også tatt i betraktning når man skal avgjøre om du utviser borderline eller betydelig hypertensjon.

Betydning

Et sunt hjerte er en som fungerer på 120/80 i normale tider, og kan gå opp til så mye som 180/120 når den reagerer på en stimulans, for eksempel en nødsituasjon. Denne forhøyede telling kan vare hvor som helst mellom et minutt til en time, hvoretter lese går tilbake til det normale. En normal lesing som stiger under stress er en indikasjon på et sunt hjerte, fordi det betyr at hjertet er godt rustet til å levere blod til vitale organer uansett hva situasjonen.

Gjennomgående høyt blodtrykk uten stimulus betyr at hjertet er øve seg for mye til alle tider. En høy diastolisk blodtrykk er et resultat av økt hjerteaktivitet, og kan også være et resultat av virkningen av hormonet angiotensin at hjernen utskiller i respons til en spent situasjon. Angiotensin utgangspunktet blir utskilt med stimulering, og når dette hormonet frigjøres uten stimulering, blir du vurdert hypertensive.

Problemer

Da forblir ubehandlet i mange år, kan høyt diastolisk blodtrykk føre til skade på vev og nerver, noe som resulterer i forhold som hjerte-og karsykdommer, hjerneslag, hjerteinfarkt, nyrekomplikasjoner, nevrologiske lidelser og andre komplikasjoner.

Behandlinger

Hovedretningen for behandling for et høyt diastolisk trykk er å redusere utskillelsen av angiotensin. Ulike stoffer, slik som ACE-hemmere; angiotensin reseptorblokkere; kalsiumblokkere eller diuretika fungerer på ulike måter å redusere denne høye diastoliske trykket. En annen metode for behandling av hypertensjon er å berolige sinnet med yoga eller andre stresslindrende teknikker.