Digidexo.com

Hva er Mannose Sugar?

Hva er Mannose Sugar?


D-mannose, mannose eller sukker, er en naturlig forekommende sukker som finnes i en rekke vanlige planter, inkludert tranebær og aloe vera. Mennesket kan ikke metaboliserer mannose, og den har ingen virkning på blodsukkernivå, men det er blitt funnet å være nesten like effektivt som antibiotika i herding urinveisinfeksjoner (UVI).

Behandling

Fordi vi ikke kan forbrenne mannose, når det er inntatt i kapsel eller pulverform den direkte inn i blodstrømmen og blir filtrert av nyrene i blæren. Det antas at mannose inneholder egenskaper som tiltrekker stammer av E coli-bakterier, som forårsaker mest UVI. Når sukkeret er utvist i urinen, spyler det ut bakterier også.

Effekter

Mannose er hyllet av tilhengere av homeopatisk medisin fordi det gir et naturlig alternativ til antibiotika behandlinger, som har vært kjent for å forårsake så mye smerte som UVI som de er foreskrevet. Mannose har ingen rapporterte bivirkninger, men som i 2010 forskning er snaut.

Forskning

Fra og med 2010 bare et begrenset antall små studier har blitt utført på effekten av mannose i behandling av UVI, og det er fortsatt henvist til riket av homeopatisk behandling. Dette skyldes delvis, til den lange registrering av suksess av antibiotika ved behandling av tilstanden og den relativt sjeldne forekomst av negative bivirkninger. En studie av urolog Dr. Michael Blå of Oklahoma fant at mannose lettet blæren smerte i 80 prosent av pasientene, men han erkjente at de fleste av de 60 deltakerne var opplever "enkel, ukomplisert UVI."