Digidexo.com

Behandlinger for lavt antall blodplater

Blodplater er fargeløse, uregelmessig formede kropper i blodet, 20 prosent av størrelsen av røde blodceller, som hjelper skjemaet blodpropp, sammen med kalsium, vitamin K og et protein som kalles fibrin. Når en skade oppstår, blodplater konvergerer på området og danne en blodpropp, som i sin tur blir en skorpe. Behandling for en lav blodplatetallet er relativt smal, vanligvis bestående av forvaltningen av tilstanden, eller, i svært alvorlige tilfeller, en platetransfusjon.

Om Blodplater

Blodplater er en femtedel av størrelsen av røde blodceller. De har vanligvis en levetid på ca 10 dager. En milliliter blod inneholder alt fra 150 til 400 millioner plater. Nyfødte har mindre enn normal mengde blodplater enn voksne gjør, men ved 3 måneders alder har vanligvis den vanlige mengden. Mangel på blodplater hemmer blodpropp prosessen, vital til helbredelsesprosessen, selv for små skader. Alvorlige tilfeller av lavt blodplatetall kan føre en person til å blø i hjel, som med hemofili. Ved meget lave nivåer, blødning under huden begynner å forekomme uten skader.

Symptomer og årsaker til redusert blodplatetall

Lavt antall blodplater, eller trombocytopeni, kan være indisert ved blødning under huden, en vanskelighet i clotting, blåmerker, blod i avføringen, neseblødning og muntlig blødninger. Det er ofte forårsaket av andre tilstander eller behandlinger for andre forhold, for eksempel bestråling eller kjemisk chemotheraphy, HIV-infeksjon eller et medikament bivirkning. Blod og marg lidelser kan også føre til en lavt antall blodplater.

Threat av Trombocytopeni

De viktigste og egentlig bare behandling for trombocytopeni er en blodplate infusjon, men dette ikke varer i mer enn noen få dager, og ikke klarer å ta den underliggende årsaken til mangel på blodplater. Siden blodplater ikke lever lenger enn ti dager til å begynne med, og blodplateposer inneholder ikke helt friske blodplater, vil en platetransfusjon bare hjelpe saker i noen dager, i hvert fall mindre enn en uke. Dette er grunnen til at mange leger kvier seg for å bestille blodplatetransfusjoner. Hovedvekten er lagt på å håndtere tilstanden til den underliggende årsaken er adressert, noe som medførte at trombocytopeni vil opphøre. Hvis årsaken er en lidelse som fører til at antistoffene ødelegge blodplater, kan et kortikosteroid forskrives for å forhindre dette midlertidig. Hvis etter at stoffet er avviklet og problemet gjentar seg, kan pasienten bli bedt om å fortsette på stoffet på ubestemt tid. Det er svært viktig å få legehjelp når symptomer på en blodsykdom oppstår, som de kan føre til døden.

Forvaltning av trombocytopenisk Tilstand

Forvaltning av trombocytopenisk tilstanden kan være vanskelig, men er avgjørende. En pasient med trombocytopeni bør unngå noe skarpt, for eksempel kniver eller ujevne kanter på møbler. Møbler som hindrer banen til person bør flyttes eller fjernes. Personen bør bruke en myk tannbørste veldig, veldig forsiktig og bør avstå fra å bruke manuell barberhøvler (bruk en elektrisk barbermaskin). Slitasje tøfler eller sko til enhver tid for å beskytte føttene fra skade, også innendørs. Wear leppepomade å holde leppene sprekker. Bruk krakk mykner for å unngå forstoppelse. Under hoste, ta vare å ikke være sprek. Det samme gjelder for nesen blåser. Ikke floss. Hvis blødningen oppstår, hold fast trykk for å det i fem minutter. Hvis blødningen ikke stopper, gå til legevakten.

Over-the-counter smertestillende medikamenter Under Trombocytopeni

Hvis du er trombocytopeni, unngå å bruke aspirin og ibuprofen som de er blodfortynnende og vil gjøre problemet verre. Unngå ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som naproxen natrium (Aleve) i tillegg. I stedet holde seg til paracetamol (Paracet). Paracetamol har ikke blodfortynnende effekt.