Digidexo.com

Tegn og symptomer på nyre infeksjoner og sykdom

Tegn og symptomer på nyre infeksjoner og sykdom


En nyre infeksjon, kjent medisinsk som pyelonefritt, er en spesifikk rekke UTI eller urinveisinfeksjon, hvor bakterier inn i urinrøret og tallrik eventuelt nå nyrene. Alternativt kan bakterier fra infeksjoner andre steder i kroppen spre seg til nyrene via blodet. Nyre infeksjoner og påfølgende sykdommene kan være potensielt dødelig, så det er viktig å søke legehjelp hvis du vist noen av de tegn eller symptomer.

Unormale blodprøver

Ifølge Net Wellness, rutinemessige blodprøver, spesielt blod urea nitrogen (BUN) og kreatinin tester, er gode indikatorer på riktig nyrefunksjon. Begge stoffene (blod urea nitrogen og kreatinin) er avfallsstoffer som nyrene skiller ut, så hvis deres nivå i blodet er spesielt høy, er det en indikasjon på at nyrene ikke fungerer som de skal.

High Blood Pressure

Mens høyt blodtrykk er en meget vanlig symptom, og kan indikere en rekke forskjellige betingelser, i henhold til Net Ness, er det ofte en av de første tegn på nyresykdommer (spesielt hvis blodtrykk medisiner er ineffektive til å kontrollere den).

Ødem

Ødem er en tilstand karakterisert ved at overskytende væske blir fanget i vev og / eller hulrom i kroppen. Ifølge Net Wellness, under nyre infeksjoner, kan ødem oppstå i lavere ben, føtter, hender og ansikt, og vil produsere oppblåsthet i disse områdene. Ofte er det en indikasjon på at det er proteiner som lekker fra nyrene.

Body Pain

Nyre infeksjoner og sykdommer kan føre til en rekke kroppslige smerter, inkludert de i lysken, flanker (sider), og tilbake samt magen, ifølge Mayo Clinic.

Urin haster

Ifølge Net Wellness, er nyre infeksjoner noen ganger ledsaget av urin haster, som er en sterk og kontinuerlig følelse at du må urinere (men du kan ikke alltid passere væsker når du prøver).

Urin frekvens

I motsetning til urin haster, er hyppig vannlating fenomenet å måtte urinere utrolig ofte, og faktisk passerer væske hver gang. Ifølge Net Ness, kan det av og til forekomme som et resultat av en nyre-infeksjon.

Brenning under vannlating

En annen indikasjon på at du kan ha en nyre infeksjon er hvis du føler en brennende følelse eller annen type smerter ved vannlating, ifølge Mayo Clinic.

Hematuria

Ifølge Net Wellness, kan mange nyresykdommer forstyrre kroppens glomerulær filtre, som hjelper separat blod fra urin. Denne forstyrrelsen kan forårsake hematuri, hvor røde blodceller og proteiner blande inn med urin, slik at det ser blodig og skyet.

Fever

Som de fleste sykdommer som utløser svar fra immunsystemet, kan de som er forbundet med nyrene føre til feber, og gi symptomer som frysninger og høye temperaturer.

Avanserte Symptomer

Hvis venstre ubehandlet, kan nyre infeksjoner produsere en rekke sene stadier av symptomer som tyder på utbruddet av avansert kronisk nyresykdom (CKD). Ifølge Net Wellness, disse symptomene inkluderer en metallisk smak i munnen, søvnighet, kløe, tap av matlyst, oppkast og rykninger.