Digidexo.com

Kan du ha en Struma & Not Thyroid Problemer?

En struma skiller seg fra andre skjoldbrusk problemer, inkludert hypertyreose, hypotyreose og skjoldbruskkjertelkreft, ved at det er vanligvis ikke ledsagende symptomer. Imidlertid kan en struma forvandle seg til en av disse skjoldbrusk sykdommer uten en vite det.

Fakta

Den utvidelse av skjoldbrusk er også referert til som en struma. Hypotyreoidisme forårsaker også en svak utvidelse av skjoldbrusk, som et resultat av en mangel på evne til å produsere hormoner. Mangel på hormoner er vanligvis årsaken til struma i de fleste mennesker i USA, men er ikke alltid tilfelle. Struma kan føre til hypotyreose.

Typer

Det finnes to typer av struma: giftfri (eller sporadiske) struma og kolloid (eller endemisk) struma. Årsaken til kolloide struma er en mangel på jod i kosten, som er nødvendig for å produsere en skjoldbrusk hormoner. I dette tilfellet, reagerer ved å øke skjoldbruskkjertelen i størrelse. Årsaken til ikke-toksiske struma er generelt kjent, og er mer vanlig av de to typer. I noen tilfeller kan ta aminoglutetimid eller litium føre denne type struma.

Identifikasjon

Noen mennesker kan ikke engang være klar over at de har en struma, før det er synlig merkbar på nakken. En struma kan bli så stor at det setter press på luftveiene, noe som gjør det vanskelig å puste. Andre symptomer kan omfatte hoste og heshet av stemmen.

Misforståelse

Selv om å ha en struma er ikke nødvendigvis et tegn på hypotyreose, å ha en kan føre til en slik en skjoldbrusk tilstand, eller til og med skjoldbruskkjertelkreft hvis venstre ubehandlet. Derfor, hvis en person har en struma, de kan eller ikke kan ha skjoldbrusk problemer.

Forebygging / løsning

Siden virkningene av en struma er ganske vage, er det anbefales at en person har tester gjort for å sikre at det ikke er andre underliggende skjoldbrusk problemer. Blod arbeid kan gjøres for å bestemme thyroid stimulerende hormon (TSH) og tyroksin (T4) nivåer. Resultatene vil indikere at skjoldbruskkjertelen selv er normalt, eller at det er overaktiv (hypertyreose) eller underactive (hypotyreose). I tillegg kan en ultralyd av skjoldbruskkjertelen og biopsi bli utført for å fastslå at veksten er faktisk en struma og ikke en ondartet svulst. Behandling vil være avhengig av resultatene av disse testene. Dersom ikke noe annet er indikert thyroid problem, da den struma ikke behøver å bli behandlet.