Digidexo.com

Eksempel på Eye Infeksjon

Øyeinfeksjoner er forårsaket av flere faktorer. De kan stamme fra bakterier, virus eller sopp som har infiltrert øyet. Noen øyeinfeksjoner er indirekte forårsaket av en underliggende tilstand.

Underliggende tilstander

Sykdommer som humant immunsviktvirus (HIV) og ervervet immunsvikt syndrom (AIDS) er begge eksempler på underliggende forhold som kan forårsake øyeinfeksjoner. Disse forholdene undertrykke immunsystemet slik at obskure organismer å ta over øynene.

Pinkeye

Konjunktivitt eller pinkeye er en vanlig infeksjon hos barn. Det er en smittsom infeksjon som fører til en rosa farge i og rundt øyet, kløe, hevelse og noen ganger smerte. Konjunktivitt er en bakteriell eller viral infeksjon.

Sty

En svinesti er preget av en hvit brak som danner på øyelokket. Det er en bakteriell infeksjon forårsaket av en infisert vippe follikkel. Symptomer inkluderer hevelse, smerte og kløe.

Keratitt

Dette er en tilstand forårsaket av bakterielle, virale og soppinfeksjoner. Keratitt er infeksjon på hornhinnen. Infeksjon kilder inkluderer STD herpes virus og smitte fra en traumatisk skade på øyet. Keratitt kan føre til blindhet hvis den forblir ubehandlet.

Cellulitt

Orbital cellulitt er forårsaket av Staphylococcus infeksjoner. Det går inn i øyet gjennom en skade eller ved å tørke øynene med en hånd som er infisert med bakterien. Cellulitt er en av de infeksjoner som utnytter en undertrykt immunsystem.

Soppinfeksjoner

Objekter som gjennomborer øyet under et traume eller via infiserte dråper eller kontaktlinser innføre soppinfeksjoner i øyet. Gjær og filamentøse sopp er vanlige øye soppinfeksjoner. Symptomene er smerter, nedsatt syn, lysfølsomhet og utflod fra øyet.