Digidexo.com

Slik Care for en kald

Slik Care for en kald


Influensa og forkjølelse er forårsaket av ulike virus. En kald kalles en øvre luftveisinfeksjon, fordi det innebærer nese, hals og omkringliggende luftveier. De fleste forkjølelse inkluderer ikke feber, frysninger eller vesentlig lunge engasjement.

Bruksanvisning

•  Spis kyllingsuppe. Den inneholder en aminosyre som heter cystein, som tynner ut slimet og bryter opp lunger. Plus, dampen fra suppen helpsopen opp luftveier.

Gurgle ved første tegn på en kløe i halsen med enten munnvann eller 1/2 ts. av salt oppløst i 8 oz. varmt vann.

Hold deg varm. Å få kjølt kompromisser immunsystemet ditt.

Ta aspirin, paracetamol eller ibuprofen å redusere feber og betennelse hvis du er en voksen. Gi barn paracetamol eller ibuprofen. Bestemme dosen i henhold til barnets alder og vekt.

Drikk varme drikker og ta varme dusjer. Steam bidrar til å åpne opp nesegangene og reduserer lunger.

Drikk mye væske, nok slik at urinen blir klart. Gul urin betyr at urinen er ganske konsentrert. Klar urin betyr at kroppen din er godt hydrert.

Bruk hostesaft med måte. Hoste er en av måtene kroppen blir kvitt slim.

Suge på en hals pastill for lindring av en sår hals. Velg en menthol-, fenol eller benzokain basert pastill; disse er de som vil bidra til å nummen halsen. De kan også bidra til å åpne opp nesegangene. Sink pastiller kan også være nyttig.

Sett en ekstra pute under hodet når du sover for å hjelpe din nese passasjer avløp.

Rest. Hvis du har en forkjølelse, til en av de beste måtene å behandle det er å ta noen dager fri og sove.

Hint

  • Antibiotika virker kun mot bakterier, så de er helt ineffektive mot en kald.
  • For mye vitamin C kan gi diaré og mage ubehag.
  • Ta aspirin eller ibuprofen å redusere feber og betennelse hvis du er en voksen. Gi barn paracetamol. Bestemme dosen i henhold til barnets alder og vekt. Hvis alder og vekt ikke er kompatible, beregne dosen ved hjelp av vekten.
  • Vær forsiktig med å overmedicate selv med over-the-counter (OTC) narkotika. OTC hostemiksturer har flere ingredienser som ofte motvirker hverandre.
  • Hvis symptomene blir alvorlige, hvis feberen ikke går ned, hvis du har problemer med å puste eller utvikle en alvorlig hoste, eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.