Digidexo.com

Hvordan velge riktig ADHD medisiner

Hvis du eller barnet ditt lider av ADHD, er det en rekke medisiner tilgjengelig for å behandle tilstanden. Velge riktig ADHD medisiner innebærer en kombinasjon av lege, hensyn til personlige behov og prøving og feiling. Med riktig samråd med legen din, kan du velge en ADHD behandling program som vil fungere for deg eller barnet ditt.

Bruksanvisning

Velg en stimulerende. Sentralstimulerende midler arbeide for å balansere nivåene av nevrotransmittere i hjernen for ADHD pasienter. De reduserer uoppmerksomhet og hyperaktivitet som er vanlige symptomer ved denne tilstanden. En rekke sentralstimulerende midler kan brukes til å behandle ADHD, inkludert Ritalin, Vyvanse og Adderall. Hver medisiner kommer med forskjellige doser, så du bør vurdere hvor ofte du kan administrere denne medisinen (for eksempel, vil barnet være i stand til å ta medisin i skoletiden hvis det er nødvendig?). Noen stimulerende midler kun kommer i pilleform, som kan være vanskelig for små barn å ta. En medisiner (Daytrana) kommer i en patch, men er kun godkjent for barn i alderen fra 6 til 12. Bivirkninger av disse sentralstimulerende midler inkluderer manglende appetitt, irritabilitet og søvnløshet. Du må kanskje eksperimentere med en eller flere sentralstimulerende midler før du finner en i en skikkelig dose som forbedrer ditt barns ADHD symptomer uten alvorlige forstyrrelser fra bivirkninger.

Velg nonstimulants. Noen barn tar sentralstimulerende midler uten å lykkes, og andre opplever betydelige bivirkninger. For disse barna kan sentralstimulerende medisiner Strattera være gunstig. Strattera kan forbedre ADHD symptomer samt angst, noe som kan ha nytte noen barn på flere måter enn én. Kvalme og sedasjon er to vanlige bivirkninger av Strattera, som kan resultere i vekttap eller redusert appetitt. I sjeldne tilfeller kan leverproblemer oppstå som følge av bruk av denne medisinen.

Tenk antidepressiva. Ofte barn med ADHD også lider av humørforstyrrelser; i disse tilfellene, kan en antidepressant hjelpe. Noen barn som ikke responderer på sentralstimulerende midler eller Strattera kan også trenge antidepressiva for å behandle sine ADHD symptomer. Men i 2004, USA Food and Drug Administration (FDA) advarte om at barn som tar antidepressiva kan ha en økt risiko for suicidale tendenser (Nemours Foundation). Diskutere disse risikoene med ditt barns barnelege.

Velg en høy blodtrykks stoffet. Klonidin og guanfacine brukes til å behandle høyt blodtrykk og ADHD; de arbeider for å lindre symptomer på søvnløshet og aggresjon hos noen ADHD pasienter. Barnet kan trenge en av disse medikamentene for å hjelpe ham å sove om natten.