Digidexo.com

Lidelser som forårsaker vektøkning

Symptomer

Hvis du er økende vekt uten endringer i kosthold eller trening diett, kan sykdommen være den skyldige. Vektøkning kan være et symptom på sykdom eller være en bivirkning av medisiner. I begge tilfeller, hvis du opplever uforklarlig vektøkning, se legen din for informasjon.

Thyroid

En av de mest merkbare tegn på skjoldbrusk lidelser eller sykdom er dramatisk vektøkning eller tap. Å ha hypotyreose, en underaktiv skjoldbruskkjertelen, kan føre til at du har en langsom metabolic rate. Dette bidrar til å forklare hvorfor vektøkning skjer selv om du ikke har endret kosthold eller treningsprogram. Hypotyreose kan også gjøre det vanskelig å gå ned i vekt som er oppnådd, igjen på grunn av den svært treg metabolic rate. På den andre enden av spekteret er hypertyreoidisme, en overaktiv skjoldbruskkjertelen. Denne tilstanden kan føre til vekttap fordi metabolic rate er uvanlig høy.

Cushings sykdom

Cushings sykdom, også kjent som Cushings syndrom eller hyperkortisolisme, er en lidelse forårsaket av kroppens vev blir kontinuerlig utsatt for høye nivåer av hormonet kortisol. Vektøkning, avrundet ansikt og økt fett rundt halsen er noen av de vanligste symptomene på Cushings. En årsak til vektøkning med Cushings er at folk som har sykdommen ofte har unormalt høye nivåer av kortisol, som kan akkumuleres som fett innskudd i magen.

Polycystisk ovariesyndrom

Kvinner som opplever uforklarlige vekttap sammen med et fravær av menstruasjon og en økning av hår på kroppen kan se tegn på polycystisk ovariesyndrom. Kvinner berørt med dette syndromet har et høyt antall cyster på eggstokkene, som kan føre til problemer med hennes menstruasjonssyklus, fertil alder, hormonnivåer og sirkulasjonssystemet.

Andre hensyn

Mens vektøkning skjer noen ganger i løpet av depresjon på grunn av overspising og nedsatt energi, kan det også oppstå under behandling. En av de vanligste bivirkningene av antidepressive medikamenter er økt vektøkning, som kan variere fra bare noen få pounds til en merkbar mengde. En grunn til dette er forbindelsene i stoffene kan stimulere unormal appetitt fordi de blokkerer histamin og serotonin reseptorer i hjernen. En annen årsak kan rett og slett være at pasienten naturlig gevinster hans normal appetitt tilbake fordi han begynner å føle seg bedre.