Digidexo.com

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue


Hvitt belegg på tungen kan føre til tap av smak, sterke smerter og forlegenhet. Den hvite utseende av tungen er hideously skjemmende og kan også føre til dårlig ånde. En hvit tungen kan være forårsaket av mange forskjellige ting, men de vanligste årsakene til hvit tungen kan lett bli kurert. Dessverre, kan hvit tungen også indikere en alvorlig underliggende helseproblem.

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue

Bli kvitt Hvit film på Tongue

En praksis god munnhygiene. Puss tennene minst to ganger om dagen og tanntråd minst en gang per dag. Når du pusser tennene, sørg for å grundig børste alle områder på tennene samt tannkjøttet. Bruk også en tunge skraper for å fjerne all den gule gunk av tungen til den er normal farge. Hvis skraping tungen forårsaker alvorlig smerte eller blødning, stoppe umiddelbart. Hvis den hvite filmen på tungen er bare oppbygging av rusk eller svovel forbindelser fra bakterier, bare børsting og skraping bør kvitte seg med den. Også være sikker på ikke å bruke munnvann fordi den også dreper nyttige bakterier i munnen som hjelper balansere den "gode" og "dårlige" bakterier. En god bakteriebalanse vil hindre trøske (en svært vanlig årsak til hvitt belegg på tungen) fra utviklingsland.

Prøv å gurgle saltvann. Trøske kan vanligvis kureres med denne teknikken. Løs opp ca 1/2 ts salt i en kopp (237 ml) med varmt vann, og deretter swish skylling i 30 sekunder. Når du er ferdig, spytte skylle ut og prøve ikke å svelge noen av løsningen.

Rydd opp noen dårlige vaner hvis du har noen. Både røyking og drikking overdrevet kan forårsake hvit tungen. Røyking er en vanskelig vane å bryte, men det er andre kilder til nikotin som nikotinplaster og tyggegummi som kan hjelpe deg å slutte uten å oppleve alvorlige uttak. Du kan drikke alkohol i moderate mengder, men bare ikke drikke det til et punkt der det dehydrerer kroppen din.

Tweak kostholdet litt. Unngå mat som har sukker og gjær i dem fordi de fremmer vekst av Candida albicans sopp (sopp som forårsaker trøske) i munnen. Også drikke rikelig med vann; dehydrering bidrar til å bringe om mange av de tingene som kan forårsake hvitt belegg på tungen. En annen måte å bekjempe trøske er å spise sukkerfri yoghurt. Sukkerfri yoghurt bidrar til å gjenopprette bakteriebalansen i munnen, noe som bidrar til å hindre trøske.

Finn den underliggende årsaken til den hvite filmen på tungen hvis ingen av de ovennevnte behandlinger som fungerer. Det er mange andre mulige årsaker til hvit tungen som Leukoplakia, oral lichen planus og syfilis. Legen din kan ha å kjøre en rekke tester på deg til å finne ut hva den eksakte årsaken er av hvit tunge, slik at du kan finne den riktige behandlingen. Dessverre, kan hvit tungen også være et tegn på noe så alvorlig som diabetes, AIDS eller kreft.

Hint

  • Jo tidligere problemer som AIDS, kreft og diabetes oppdages, jo mer effektiv behandling være. Hvis du har hvitt belegg på tungen og kan ikke bli kvitt det, ikke anta det er en ufarlig tilstand som ikke trenger medisinsk behandling.