Digidexo.com

Bivirkninger av Thyroxine

Bivirkninger av Thyroxine


L-tyroksin er en muntlig skjoldbrusk erstatning som er vanlig markert under merkenavnene Cytomel, Levoxyl, Levothroid, Synthroid og Unithroid. L-tyroksin brukes som en thyroid replacement therapy for personer med hypotyreose, noe som betyr at deres skjoldbruskkjertelen ikke gjemme en tilstrekkelig mengde av thyreoideahormoner. Medisinen er også foreskrevet for å behandle eller avverge forhold som lymfatisk thyroiditis, euthyroid eller skjoldbruskkjertelen struma og bestemte typer skjoldbruskkjertelkreft. Som med andre medikamenter, er det en rekke av potensielle bivirkninger som tilskrives med dets bruk.

Vanlige bivirkninger

Felles siden av L-tyroksin inkluderer endringer i appetitt, angst, overdreven svetting, tretthet, hodepine, hyperaktivitet, søvnløshet og svakhet. Ser som medisinen er et erstatningsterapi, er mange av bivirkningene tjene som en indikasjon på at doseringen må modifiseres. For eksempel symptomer på økt metabolsk aktivitet (muskelkramper, hjertebank, skjelvinger, mageforstyrrelser og rastløshet) er et tegn på at dosen er for høy.

Betydning

Bivirkninger av medisinen er nært knyttet til den foreskrevne dosen, som varierer avhengig av pasientens alder, vekt, skjoldbrusk tilstand, forhåndsdefinert medisinske tilstander, andre medisiner administrert, toleranse og respons på medisiner og dens effektivitet. Som blir sagt, mange av bivirkningene reduksjon eller er helt eliminert når doseringen er stabilisert.

Legemiddelinteraksjoner

L-tyroksin har potensial til å påvirke eller endre en rekke andre reseptbelagte og reseptfrie legemidler. Informer legen din om eventuelle medisiner, urte kosttilskudd eller andre regimer blir tatt, spesielt decongestants, sentralstimulerende midler, diabetes rettsmidler og hormonelle kosttilskudd eller p-piller. L-tyroksin kan også endre styrken og effektiviteten av visse krampeløsende medisiner, blodfortynnende, betablokkere, kolesterolsenkende medikamenter og hjerte medisiner.

Advarsel

Siden spesielle medisiner kan redusere kroppens evne til å absorbere L-tyroksin, leger vanligvis råder pasienter til å ta ting som jerntilskudd, kalsiumtilskudd og kalsium antacids minst fire timer fra den tiden de tar L-tyroksin. I tillegg, før du starter L-tyroksin, gjør legen din oppmerksom på eventuelle preexisting medisinske tilstander eller allergier du har, spesielt binyrene problemer, diabetes og hjerte-problemer. Det er verdt å merke seg at stoffer som L-tyroksin ikke er ment å bli brukt til vektkontrollformål.

Betraktninger

L-tyroksin måles som har en lang halveringstid, noe som betyr at det kan ta opp til 4 til 6 uker før medisinering er i stand til å nå sitt maksimale nivå av effektivitet. Personer som tar medisiner kan bli bedt om å ha sine blodprøver tatt ved bestemte intervaller for å overvåke sine nivåer og i skjoldbruskkjertelen og å vurdere medisinering nåværende dosering innenfor deres system. Personer som er gravid eller planlegger å bli gravide anbefales å rådføre seg med sin lege før du ammer, ettersom små mengder av L-tyroksin blir skilt ut i morsmelk.