Digidexo.com

Hva er farene ved Reclast for osteoporose?

Reclast er et merkenavn for injiserbare reseptbelagte medisiner zoledronsyre. Til tross for dens effektivitet i behandling av osteoporose hos menn og postmenopausale kvinner, utgjør Reclast en risiko for noen potensielle farer.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av Reclast for osteoporose er normalt ikke farlig, og inkluderer tap av matlyst, hodepine, svimmelhet, svimmelhet, kvalme, diaré, brekninger, smerter i øvre abdomen, fordøyelsesbesvær, muskel- og leddsmerter, skjelettsmerter, muskelkramper, feber, tretthet, frysninger, sykdomsfølelse og svakhet.

Betydning

I US Food and Drug Administration kliniske studier som er publisert på RxList, utviklet seg mellom 5,7 og 9,1 prosent av Reclast brukere slitasjegikt og mellom 4,4 og 5,3 led av en mangel på røde blodceller eller blodmangel. Dette gjør faren for leddgikt eller anemi de mest betydningsfulle eller sannsynlige farene ved Reclast.

Legemiddelinteraksjoner

Tar Reclast med loop-diuretika som furosemid utgjør en risiko for kalsium mangler. Når tatt med ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, øker Reclast faren for å utvikle nyresvikt, advarer RxList.

Risiko

Sjelden, bruk av Reclast for behandling av osteoporose forårsaker osteonekrose eller død av kjevebeinet, noe som kan føre til smerte og løse tenner. I tillegg er det en fare for nyresvikt og behovet for dialyse i forbindelse med bruk av Reclast til pasienter med osteoporose, advarer RxList.

Betraktninger

Reclast utgjør en risiko for misdannelser eller spontanaborter, men er sjelden foreskrevet for behandling av osteoporose hos enhver kvinne som ennå ikke har gått gjennom overgangsalderen. Hvis du har en historie med anemi, kreft, tannsykdom eller dårlig tannhygiene, astma, hjerte- eller nyresykdom, hypoparathyroidism, skjoldbruskkirurgi, mage absorpsjon problemer, kalsiummangel eller dehydrering, kan det ikke være trygt for deg å ta Reclast for behandling av osteoporose, advarer Mayo Clinic.