Digidexo.com

Virkningene av rusmisbruk på fosteret

Når en gravid mor velger å misbruke alkohol eller illegale rusmidler, tvinger hun sin ufødte fosteret å bruke disse stoffene også. Mens stoffer som marihuana, kokain, sigaretter, alkohol og methamphetamines kan ha en negativ effekt på en voksen, er virkningene på en liten, ufødt foster multiplisert, plassere det ufødte barnet i fare for dødfødsel; prematur fødsel; fysiske, kognitive og mentale defekter; og avhengighet.

Marijuana

Marihuana kan føre til at fosteret å bli født på en lav fødselsvekt. Fostre eksponert til marihuana og dens komponenter i utero kan bli født avhengige av marihuana samt lider av utviklingshemming.

Fostre eksponert til marihuana vokse saktere enn de fostre som ikke er utsatt for dette stoffet. Mødre som røyker marihuana mens gravide kjøre risikoen for spontan abort eller spontanabort.
Babyer født av mødre som vanligvis røykte marihuana under svangerskapet utstillingen føtalt alkoholsyndrom lignende symptomer som problemer med nervesystemet, som blir født for små og unormalt formede hoder.

Alkohol

Fostre eksponert for alkohol i fosterlivet kan utvikle fysiske og psykiske problemer som vil vare hele livet. En bestemt syndrom av alkohol utsatt fostre kalles føtalt alkohol spektrum lidelse. Synlig bevis på dette syndromet kan inkludere ulike ansiktstrekk, som for eksempel en flat ansikt og små øyne åpninger. Andre manifestasjoner av FASD inkluderer vekst problemer, fødselsskader som hjerteproblemer, øyeproblemer, problemer med bein og / eller urinveisproblemer. Det ufødte barnet vil også være i fare for atferd og lærevansker etter fødselen.

Kokain / Crack

Fosteret som er utsatt for kokain eller crack er økt risiko for spontanabort eller dødfødsel. Moren som vanligvis overgrep crack eller kokain er å sette seg selv og hennes baby utsatt for tidlig eller dødelig arbeid og levering av fosteret.

In-utero eksponering for kokain eller crack kan føre til at fosteret å utvikle anfall eller har et hjerneslag. Fosteret kan også utvikle cerebral parese på grunn av eksponering for stoffet. Hvis barnet er født, kunne han være mentalt tilbakestående, har unormalt av hans urinveiene, har hørsel og synsproblemer, eller har lærevansker. Han kunne også være autist.

Sigaretter

Sigaretter frata fosteret av nødvendig oksygen, og dermed fører til utviklingsproblemer etter fødselen. Nikotin er svært vanedannende og denne avhengigheten kan overføres til fosteret gjennom morens blod stream.

Sigaretter og nikotin utøve en negativ virkning på over 200 neurochemicals i hjernen hos fosteret. Serotonin, adrenalin og dopamin er bare noen av de kjemikalier som kan bli berørt.

Metamfetamin

Metamfetamin, noe som er svært vanedannende for brukeren, kan ha svært negative effekter på fosteret. Moren bruker metamfetamin kan oppleve prematur arbeidskraft.

Ved hjelp av metamfetamin undertrykker morens appetitt. Således er fosteret fratatt viktige næringsstoffer og vokser langsommere. Hvis fosteret gjør det til full sikt, vil hun være en lav-fødselsvekt baby.