Digidexo.com

The Role of Leukotrienene i Astma

Astma er en autoimmun sykdom som påvirker millioner av mennesker. Hvis du har allergi, er det mange triggere som kan forårsake astma, inkludert kjæledyr dander, muggsopp og pollen. Når disse triggere er innåndet, kan inflammasjon øker, og astmasymptomer forekomme. Leukotriener er molekyler i kroppen som kan ergre astma ved å opprettholde betennelsesreaksjoner. Leukotriene modifikatorer kan hjelpe behandle astma.

Leukotriene Funksjon

Leukotrien-molekyler produseres naturlig i kroppen. De kan administrere responsen av immunsystemet i løpet av sykdom, skade eller traume ved å sende meldinger til andre celler.

Leukotriener og Astma

Når leukotriener signal mastceller til å bevege seg til området for skade, inflammasjon og innsnevring av luftveiene begynner å øke. Betennelse er en vesentlig årsak til astma, slik at jo flere leukotriener som er produsert, jo større er risikoen for astmatiske symptomer.

Symptomer

Når luftveiene blir blokkert av betennelse, er et astmaanfall ofte startet. Symptomer på et angrep inkluderer kortpustethet, tetthet i brystet, kortpustethet og hoste. Astma kan være dødelig, så umiddelbar behandling under et angrep er avgjørende.

Forebygging

Oral medisiner kan tas daglig for å blokkere leukotriener, forebygge betennelse. Denne type medikament er ikke ment å bli brukt for umiddelbar lindring av astma, men snarere for langsiktig forebygging. Det kan ta noen uker før du begynner å merke noen nedgang i astmatiske reaksjoner.

Advarsler

Selv leukotriene modifikatorer eller blokkere er kjent for å være trygge, de har noen bivirkninger. De omfatter mageproblemer, svimmelhet, hodepine eller munn smerte. Noen av de mer alvorlige effekter er søvnløshet, depresjon, angst og selvmordstendenser. Det er viktig å snakke med legen din dersom du merker noen merkelige eller bivirkninger etter å ha tatt medisinen.