Digidexo.com

Hvordan identifisere lungeødem

Lungeødem er en tilstand som er forårsaket av overflødig væske i lungene. Det påvirker både lungene og hjertet, og rammer hovedsakelig middelaldrende menn og kvinner. Risikoen øker med pre-eksisterende forhold til hjertelidelser, nyreproblemer og lungebetennelse. Når væske bygger seg opp i lungene, kan det forstyrre oksygenopptak og funksjon, noe som påvirker andre kroppsfunksjoner også. Lungeødem kan føre til komplikasjoner som hjerteinfarkt, hjerterytmeproblemer og til og med sjokk. Reseptbelagte medisiner eller rusmidler kan også gi komplikasjoner, og det er derfor det er så viktig å forstå og være i stand til å identifisere symptomer på lungeødem, slik at det kan tas opp.

Bruksanvisning

Følelse av ekstrem og plutselig kortpustethet er ofte den første indikasjonen på at noe ikke er helt riktig med kroppen. I noen tilfeller kan sensasjonen av kortpustethet skjer om natten mens du sover og vokser verre i løpet av kort tid. Et slikt symptom vil ofte føre til rask pust, noe som kan føre til svimmelhet eller hyperventilering.

Feeling nervøs eller engstelig er også et symptom på lungeødem, som ofte blir verre av å bekymre seg.

Svette er et annet symptom på tilstanden, som kan eller ikke kan være ledsaget av bleke funksjoner og en følelse av intens frysninger eller kaldt.

Slapphet eller trøtt er ofte en indikasjon på at lungekapasiteten har blitt kompromittert. Dette kan også føre til en blålig prikke å spikre senger og lepper.

Hoste er vanlig med lungeødem. Mens Hosten kan være tørr og ineffektive i starten, til slutt, en skummende eller blodig oppspytt kan bli lagt merke til.

Hint

  • Medisiner kan være foreskrevet for denne tilstanden, så det er viktig at behandling søkes om noen av de ovennevnte symptomene vises i en person med eksisterende medisinske tilstander, så vel som de som er ellers frisk.
  • For å unngå komplikasjoner, planlegge et besøk med legen din hvis du har symptomer på lungeødem. Tilstanden er alvorlig og kan kreve assistert pusting eller oksygen, samt IV væsker.