Digidexo.com

Hvorfor postmenopausale kvinner utvikle hjertesykdom

Hjertesykdom er nummer én morder av postmenopausale aldrende kvinner. Faktisk, flere kvinner enn menn dør av hjertesykdom. Hjertesykdom dreper også mer postmenopausale kvinner enn alle kreft kombinert.

Hva er hjertesykdom?

Hjertet viktigste oppgave er å pumpe blod til lungene for å få nye oksygen, og å pumpe det oksygenrikt blod til resten av kroppen. Hjertet er en muskel og avhenger av blodtilførsel for å holde det fungerer. Når karene som forsyner hjertet med blod begynner å begrense fra plakk oppbyggingen, idet fartøyet (e) kan eventuelt tett, å stenge av blodtilførselen til den delen av hjertet. Det gjør den delen av hjertemuskelen dør (dvs. hjerteinfarkt).

Naturlige hormoner og hjertesykdom

Hjertesykdom hos kvinner kan være tydelig knyttet til hormonnivåer. Østrogen som produseres naturlig i en kvinnes kropp beskytter hjertet ved å heve gode kolesterolet (HDL) nivå og senke dårlige kolesterolet (LDL) nivåer. Det dårlige kolesterolet forårsaker plakk å danne inne i blodårene i hjertet. De fleste kvinner, med unntak av røykere, er beskyttet mot hjertesykdom før menopausen.

Hormonbehandling

Når kvinner går gjennom overgangsalder, deres naturlige hormonnivået reduseres, forårsaker dem til å være i faresonen for hjertesykdom. Hormonerstatningsterapi som brukes til å bli gitt til kvinner til ikke bare å lindre symptomer på menopause, men også for å beskytte mot hjertesykdom og osteoporose.

Farene ved hormonbehandling

Studier gjennom American Heart Association og kvinner Health Initiative har vist at hormonbehandling (HRT) kan faktisk øke sjansene for høyt blodtrykk, hjerneslag, høyt kolesterol og hjertesykdom. I tillegg, HRT øker betydelig risikoen for brystkreft (se Resources).

Forebygging

En sunn livsstil er den viktigste faktoren i forebygging. Røykeslutt (eller enda bedre, aldri starter), kontrollere vekten, trene og spise sunt er nøkkelen til warding av hjertetrøbbel. Duke University studier viser at det å ta en aspirin om dagen kan redusere sjansen for å dø med 25 prosent hvis du har et hjerteinfarkt (se Ressurser).