Digidexo.com

Tegn og symptomer på Bright sykdom

Nefritt er en betennelse i blodårene inne i nyrene. Når betennelsen er forårsaket av en opphoping av protein i blodårene det kalles Bright sykdom, etter at Richard Bright, legen som først observert den.
Diagnostisering Bright sykdom er gjort gjennom en urinprøve, som måler opphoping av plasmaproteiner i urinstrålen.
Deteksjon det imidlertid er litt lettere. Som med andre nyresykdommer, den primære symptom på Bright sykdom er smerte.

Pain

Betennelse i blodårene vil føre til hevelse i nyrene. Nyrene, mens ikke pakket med nerveender, er pakket tett inn i den nedre kjerne av den øvre torso, i det samme område som i magesekken og den øvre fordøyelsessystemet og under brystkassen. Når hevelse bygger opp, så gjør ryggsmerter.

Utbredt Hevelse og vektøkning

De svellede nyrer vil føre til væskeopphopning i kroppen. Nyrer funksjonsfeil vil føre til omfattende poser og svelling i hele kroppen, spesielt i ansiktet, nakken og indre organer, som et resultat av væskeansamlinger. Den vannretensjon ville føre til en økning i kroppsvekt.

Kortpustethet

Ettersom de indre organer ekspandere fra tilsatt væske i legemet, vil personen med Bright sykdom har vanskeligheter med å puste. Den vannretensjon ved organer i den øvre torso, kombinert med den svellende innsiden av kroppen vil føre til ekstra trykk rundt hele membranen. Dette trykket vil redusere kapasiteten av hvert åndedrag tatt.

Tretthet og utmattelse

Begrenset puste fører til mindre oksygen i blodet. Redusert oksygennivået i blodet sulter hjernen og vitale organer av nødvendig drivstoff, forårsaker problemer med konsentrasjon, mental og fysisk utmattelse, og problemer med å holde seg våken.

Blod i urinen

Funksjonsfeil nyrer fører til dårlig filtrering av blodet, den primære funksjonen til nyrene. Med redusert funksjon av nyrene, vil blodet trolig bli filtrert og utvist fra kroppen gjennom blæren sammen med andre kroppsavfall.