Digidexo.com

Årsaker til fødselsmerker

Årsaker til fødselsmerker


Fødselsmerker, uregelmessigheter i en babyens hud som er til stede ved fødselen, er vanligvis vaskulær eller pigmentert, ifølge MedlinePlus. Vaskulære fødselsmerker dannes som et resultat av blodårer som utvikler feil. Pigmenterte føflekker er klynger av fargede pigmentceller, som kan variere fra tan til svart. Legevitenskapen er usikker på hvorfor noen fødselsmerker form, men arvelighet noen ganger spiller en rolle.

Portvins Flekker

Portvin flekker, kapillære misdannelser, er store, mørk rosa eller lilla områder av huden som mørkere med alderen og kan bli klumpete. Dette føflekk vises vanligvis i ansiktet, men det kan være hvor som helst på kroppen, og det krever behandling for å redusere i utseende. Når en portvin flekken ligger på pannen og øvre øyelokk, kan det være et tegn --- men dette er usannsynlig --- av Sturge Weber syndrom, basert på informasjon fra barn, ungdom og kvinner Health Service; denne tilstanden kan tyde unormalt i øyet eller hjernen. Portvin flekker på andre deler av kroppen, for eksempel et bein, kan tyde Klippel-Trenaunay-Weber syndrom, som fører til at bein og vev i beinet nær føflekk å vokse seg større enn den andre lem.

Telangiectatic Nevus

Telangiectatic nevus, ofte referert til som en stork bite når det er på baksiden av halsen, og en engels kyss når i ansiktet, er litt røde områder i huden. Denne fødselsmerke er forårsaket av utvidelse av kapillærene, de små blodkarene i huden. Angel kysser vanligvis forsvinne etter et par år, men de kan dukke opp igjen, og stork biter er vanligvis permanent, indikerer Medical News Today.

Millia

Millia er små klumper som vises på nese, kinn og hake av en nyfødt. Noen ganger kalt melk flekker, er dette føflekk forårsaket av blokkering av porene i babyens ansikt, bemerker Barn, ungdom og kvinner Health Service. Millia kan utvikle på grunn av umodne kjertler som drenerer gjennom porene, og det kan også vises på en babyens tannkjøtt og gane. Når millia vises i munnen, det heter Epstein perler. Etter noen uker, millia normalt forsvinner, men det kan ta et par måneder før den helt klarner opp.