Digidexo.com

Medisinske dietter for divertikulitt

Divertikulitt er en smertefull tilstand der små poser i slimhinnen i fordøyelsessystemet blir smittet eller betent, ifølge MayoClinic.com. Selv om slike poser kan utvikle hvor som helst i fordøyelsessystemet, er de oftest funnet i tykktarmen. Hvis du har disse posene, du har en tilstand som kalles diverticulosis, som blir divertikulitt når en eller flere av dem bli betent. Kosthold kan bidra til å forårsake diverticulosis og er nøkkelen til å redusere symptomene på divertikulitt.

Årsaker og risikofaktorer

En pose i slimhinnen i fordøyelseskanalen er kjent som en divertikkel, flertall av dem er diverticula. Dette er vanlig, som finnes i omtrent halvparten av alle amerikanere over 60 år, ifølge MedlinePlus. Men bare en liten andel av de med diverticula noensinne oppleve en smertefull anfall av divertikulitt, som lenge ble antatt å være utløst av et lite frø, mutter eller kjerne av mais som hadde seg fast i en diverticular posen. MayoClinic.com sier at forskning har vist at dette ikke er tilfelle, selv om de fleste dietter fortsette å unngå slike matvarer som de kan være irriterende under en oppblussing. MedlinePlus rapporterer at divertikulitt kan være forårsaket av en liten tåre eller betennelse i en divertikkel. Hvis en tåre blir stor nok, "krakk i tykktarmen kan renne inn i bukhulen, forårsaker en infeksjon (abscess) eller betennelse i magen", ifølge MedlinePlus. De to største risikofaktorene for diverticulosis, som baner vei for divertikulitt, er alder og spise en lav-fiber diett.

Diett for akutt anfall

Mens en høy-fiber diett er best å forebygge utvikling av diverticula, er obligatorisk under et akutt anfall av divertikulitt en lav-rester kosthold. I en artikkel på HealthCastle.com, anbefaler registrert dietetiker Gloria Tsang at du spiser ikke mer enn 10 gram fiber daglig, noe som betyr at du bør unngå hele korn. Tillatte kornprodukter inkluderer beriket, raffinert hvitt brød, rundstykker, engelsk muffins og bagels; vanlig korn; te kjeks, arrow- kapsler, melba toast og brus kjeks; og hvit ris, raffinert pasta og nudler.

Tsang kosthold for divertikulitt gjør at alle grønnsaker og frukt juice, bortsett sviske juice. Du kan også nyte applesauce, hermetisert frukt cocktail, druer, honningmelon, honningdugg og vannmelon; fersken, aprikoser og opp til halvparten av en banan daglig. Unngå bær, så vel som rå og tørket frukt. Tillatte grønnsaker inkluderer poteter uten deres skins, aubergine, rødbeter, gulrøtter, selleri, agurk, sopp, salat, grønn og rød paprika, grønne og gule bønner, squash, squash og alfalfaspirer. Unngå cruciferous grønnsaker, som kål, rosenkål, brokkoli, blomkål, grønnkål og bladbete.

Under et akutt anfall av divertikulitt, få protein fra egg, samt fine, godt stekt kjøtt og fisk. Unngå linser, bønner, nøtter, frø og andre matvarer som kan inneholde dem. Konsultere legen din for å finne ut hvilke, om noen, meieriprodukter du kan spise i løpet av et akutt anfall.

Når symptomene på divertikulitt har løst, gradvis komme tilbake til en høy-fiber diett som det er det beste løpet av handlingen for å hindre fremtidige akutte angrep. Pass på å øke det daglige inntaket av væske når du begynner å spise større mengder fiber.