Digidexo.com

Hvordan helbrede en Fatty Liver

Hvordan helbrede en Fatty Liver


En fettlever (også kjent som Steatose eller Steatohepatitis) kan være forårsaket av flere forskjellige faktorer, inkludert alkohol, fedme, medikament indusert diabetes eller sykdommer som påvirker metabolismen av fett. Enkeltpersoner vanligvis ikke lider av symptomer fra fettlever, og vanligvis oppdage tilstanden etter under andre ulike medisinske tester (blodprøver, CT-skanning, ultrasounds). Denne sykdommen kan til slutt føre til skrumplever av leveren hvis venstre ubehandlet. Følgende trinn kan hjelpe deg å redusere risikoen for en fettlever, eller bidra til å snu tilstanden.

Hvordan helbrede en Fatty Liver

De som drikker store mengder alkohol og lider av fettlever kan forbedre med reduksjon eller opphør av alkoholforbruk. Det har blitt bemerket at mange mennesker som drikker alkohol og har denne tilstanden har sett en reversering i fettlever når de slutte å konsumere store mengder alkohol.

Forbruk av visse medisiner kan også forårsake en fettlever. Medisiner som er kjent for å heve leverenzymer og skape en fettlever inkluderer: amiodaron, metotreksat, høye doser av vitamin A, tetracyklin, kortison, fosfor, prednison og karbontetraklorid. Snakk med legen din for å finne ut om de medisiner du tar kan være årsaken til fettlever. (Medisinering informasjon fra California Pacific Medical Center)

Fedme kan også forårsake et individ til å ha et fettlever. Det er viktig å ta fedme når en fettlever har blitt diagnostisert. Økning i en vekt kan bidra til å forbedre tilstanden til leveren; Imidlertid bør vekttap oppnås trygt på 1-2 kg per uke for optimalt resultat.

Trening og kosthold er svært viktig hos personer som har blitt diagnostisert med en fettlever. Ved å utøve regelmessig (i minst 30 minutter hver dag, 3-5 dager per uke) og forbruker en diett med lavt fettinnhold og riktig ernæringsmessig balansert, er det mulig å snu tilstanden og for å gå tilbake til leveren til sin normale funksjon.

Vanligvis medisiner er ikke effektive på denne tilstanden; imidlertid er det noen ganger anbefales det å ta en L-karnitin dose på 340 mg to ganger om dagen, eller lecitin og cholin, til potensielt redusere alvorlighetsgraden av en fettlever.

Hint

  • Snakk med legen din ASAP. De kan be om ytterligere bloodwork eller en biopsi for å fastslå en diagnose av fettlever.
  • Sørg for å trene regelmessig og spise en riktig balansert kosthold.
  • Ta vare på deg selv-du bare har en lever og én livs sørge for at det er en god en!
  • Rådfør deg med lege før du begynner noen form for behandling for fettlever.