Digidexo.com

Hvordan beregne ABPI

Hvordan beregne ABPI


Den ankelen brachialis trykk indeks (abpi) er forholdet mellom systolisk blodtrykk benet til systolisk blodtrykk arm. Den blodtrykksavlesninger i bena er tatt ved ankelen, mens blodtrykksavlesninger i armene er tatt like over bøyen i brakialarterie, derav navnet av testen. Leger måle ABPI for hver etappe for å sjekke om blodårene blir smalere som de når føttene. Når en pasients ABPI er mindre enn 0,9 - det vil si, blodtrykket i det ene beinet er 10 prosent lavere enn i armene - det kan tyde på perifer karsykdom.

Du må gå til lege eller kardiolog for å få blodtrykket tatt for å beregne ABPI fordi du må bruke en spesiell teknikk for å oppnå nøyaktige avlesninger. På legens kontor, vil legen din har du ligger på ryggen mens hun bruker en Doppler instrument og standard oppblåsbare mansjetter for å måle blodtrykket ved anklene og brakialarterien.

Hvordan beregne ABPI

Finn det systoliske blodtrykk på hver ankel på blodtrykket rapporten. Systolisk blodtrykk er den største av de to blodtrykket tall som er gitt; diastoliske blodtrykket er mindre antall. Ring det systoliske blodtrykket i venstre ankel P-rest, og som i den høyre ankel P-rett. For eksempel, dersom blodtrykket er 125/85 på venstre ankel og 120/85 på høyre ankel, da P-venstre = 125 og P-right = 120.

Finn systolisk blodtrykk på hver arm på blodtrykket rapporten. Ring det høyeste av to systolisk arm presset P-arm. For eksempel, dersom blodtrykket er 130/90 i venstre arm og 128/88 i høyre arm, så P-arm = 130.

Divide P-venstre ved P-arm å beregne ABPI for venstre ben. Hvis P-venstre = 125 og P-arm = 130, venstre ABPI = 0,96

Divide P-rett ved P-arm å beregne ABPI for høyre ben. Hvis P-right = 120 og P-arm = 130, deretter høyre ABPI = 0,92

Tidsplan vanlige kontrollene hvis ABPI er lavere enn 0,9. Abpi-verdier i området fra 1 til 1,3 er ansett sunt, mens verdier mellom 0.9 og 1.5 signalisere risikoen for fremtidige vaskulær sykdom. Legen din vil utføre flere tester for å sjekke for arterien blokkeringer hvis ABPI er mindre enn 0,9, spesielt hvis det er under 0,8.