Digidexo.com

Swine Flu & steroidbehandling

Swine Flu & steroidbehandling


Steroider kan gis muntlig, ved intramuskulær eller intravenøs injeksjon, eller ved innånding å redusere hevelse i luftveiene og forbedre puste. Men bruken av steroider for H1N1 influensa eller svineinfluensa, er kontroversielt.

Historie

Klinikere har brukt steroider for å behandle pasienter som er svært syk med lignende luftveisvirus, inkludert aviær influensa og luftveis syncytielt virusinfeksjon (RSV). Ifølge Infectious Diseases Society of America (IDSA), gjorde steroider ikke nytte disse pasientene, selv om de viser noen fordel hos barn med influensa eller krupp relaterte influensa.

Betraktninger

På den annen side er det en god del litteratur som indikerer at steroider føre sekundære sykdommer som mugg infeksjoner og cytomegalovirus (CMV), som kan forårsake alvorlige fødselsskader dersom en kvinne utvikler det under svangerskapet.

Expert Insight

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler at steroider ikke brukes rutinemessig for å behandle H1N1 influensa. Steroider kan vurderes for komplekse livstruende komplikasjoner, inkludert septisk sjokk som påvirker binyrene og senker blodtrykket til farlige nivåer.

Advarsel

WHO advarer om at å bruke steroider for en lengre periode av tid eller i høye doser kan forårsake alvorlige bivirkninger hos mennesker med H1N1 influensa, inkludert opportunistiske infeksjoner fra andre organismer.

Spekulasjoner

Forskere fra USA, Frankrike og Canada mener leger vil bruke steroider uansett. Følgelig, de planlegger en studie for å fastslå sikkerheten av steroider for pasienter med H1N1 influensa.