Digidexo.com

Informasjon om genetisk rådgivning

Informasjon om genetisk rådgivning


Genetisk veiledning brukes til å avgjøre om du har visse arvelige tilstander, eller hvis det er risiko for fødselsskader hvis du har barn. Etter møte med en genetisk veileder, kan du gjennomgå genetisk testing for å avgjøre eller utelukker spesifikke lidelser.

Formål

Ifølge Medline Plus, formålet for genetisk veiledning er å bestemme din evne til å ha et normalt svangerskap og en sunn baby.

Forhold

Ifølge March of Dimes, forhold som kan tilsi genetisk veiledning inkluderer: sent i svangerskapet (etter 35 år); flere spontanaborter eller tidligere død av et spedbarn; et spedbarn eller barn som har blitt diagnostisert med en genetisk lidelse; eller tester som indikerer et mulig problem med fosteret.

Rådgivere

Genetiske rådgivere er opplært og sertifisert for å hjelpe familiene til å forstå arvet lidelser og gi dem informasjonen de trenger for å ta avgjørelser angående barn, ifølge March of Dimes.

Medisinsk informasjon

The March of Dimes indikerer at genetisk veileder vil avgjøre din situasjon ved en kombinasjon av familien din historie, medisinsk historie, fysisk undersøkelse, blodprøver og fostervannsprøve, hvis du allerede er gravid.

Referral

En genetisk veileder kan også henvise deg til fellesskapets ressurser, som for eksempel utdanningsspesialister, en medisinsk spesialist og støttegrupper for spesifikke genetiske forhold.

Steder

Hvis du trenger å finne en genetisk veileder i ditt område, kan din lokale March of Dimes kapittel eller til National Society of Genetic Rådgivere gi deg informasjon.