Digidexo.com

Den beste dietten for PCOS

PCOS, eller polycystisk ovariesyndrom, rammer ca 5 til 7 prosent av alle kvinner. PCOS er en av de viktigste årsakene til kvinnelig ufruktbarhet. I tillegg er PCOS en risikofaktor for en rekke andre helseproblemer, inkludert diabetes, hjertesykdom og livmorkreft. I tillegg til reseptbelagte medisiner og annen medisinsk behandling, kvinner med PCOS nytte av kosttilskudd endringer. Den beste dietten for PCOS er en som bidrar til å redusere insulinresistens.

Forstå Insulin og PCOS

Hormonet insulin er en viktig faktor i PCOS. Bukspyttkjertelen skaper insulin som respons på karbohydrater som kommer inn i kroppen. Insulin omdanner disse karbohydrater til energi, eller, hvis den energi ikke brukes raskt til fett.

Mange kvinner som lider av PCOS er insulinresistente. Deres insulin ikke gjør jobben sin riktig, noe som betyr at bukspyttkjertelen produserer mer insulin enn kroppen trenger. Dette bidrar til PCOS, samt andre helsemessige problemer som økt LDL kolesterol og vektøkning.

En måte å spore hvor mye insulin kroppen din vil produsere som svar til matinntak er å bruke glykemisk index.The glykemisk indeks indikerer hvor raskt maten blir til sukker i blodet ditt. Matvarer med lav glykemisk indeks ta lengre tid å behandle, og ikke slipp sukker i blodet så raskt eller i like stor mengde som matvarer med høy glykemisk indeks. Matvarer rike på fiber har en tendens til å ha en lavere glykemisk indeks, som gjør matvarer som er ubehandlet.

Møte dine ernæringsmessige behov

Mange vekttap dietter er rettet mot å redusere fett. Disse diettene er lave i fett og høy i karbohydrater. Som du kan forestille deg, kan dette være problematisk for kvinnen som er insulinresistente. Den beste dietten for PCOS, da, er en som har en lav glykemisk indeks. Dette betyr, i hovedsak, at kostholdet bør være rik på matvarer som vanligvis ikke forårsaker en økning i blodsukkeret. En PCOS kosthold vil være naturlig, lav på karbohydrater.

Bare fordi den beste dietten for PCOS er lav på karbohydrater betyr ikke at det er rikt på mettet fett. Mettet fett har vært knyttet til hjertesykdom. Handel ett problem mat for en annen er ikke løsningen. I stedet vil en god PCOS kosthold være en som er høy i protein og lavt på både karbohydrater og mettet fett.

Den beste dietten for PCOS vil også inneholde noen vitamin og næringstilskudd. Den bør inneholde 1000 mg kalsium og en standard multivitamin med mineraler.