Digidexo.com

Mat for personer med cøliaki sprue sykdom

For personer med cøliaki sprue sykdom, kan konsumere gluten i noen form være farlig. Gluten er et protein som finnes i hvete, rug og bygg. Heldigvis er mange matvarer glutenfri og trygt for de som lever med cøliaki.

Glutenfri Flours

Selv folk som har cøliaki sprue sykdom ikke kan konsumere de fleste mel, noen alternativer er tilgjengelige. Mel laget av ris, mais eller poteter er trygt for dem på en glutenfri diett. Disse kan brukes til å lage hjemmelaget pannekaker, kaker, brød og andre oppskrifter som bruker mel.

Grønnsaker

Alle grønnsaker er glutenfri, så de er sikkert konsumert av de med cøliaki sprue sykdom. Det er viktig å merke seg at du bør sjekke ingrediensene i dressinger eller sauser brukes med grønnsaker, fordi de kan inneholde gluten.

Kjøtt

Kjøtt, fisk og fjærkre inneholder ikke gluten. Vær oppmerksom på de ingrediensene som brukes i marinader og sauser, for de kan inneholde skjulte kilder til gluten.

Rice

Rice er en populær mat blant personer med cøliaki sprue sykdom fordi det gir en kilde til stivelsesholdige matvarer som samtidig er glutenfri.

Glutenfrie bearbeidet mat

Glutenfrie alternativer til konvensjonelle bearbeidet mat blir mer allment tilgjengelig. I store dagligvarebutikker, vil du nå finne glutenfrie kakemikser, pasta og brød.