Digidexo.com

SSI funksjonshemming fordeler

SSI funksjonshemming fordeler


Supplemental Security Income (SSI) er en økonomisk hjelpeprogram som gir månedlige støttekontroll til lav inntekt, blinde og funksjonshemmede og seniorer over 65. Ifølge Social Security Administration (SSA), kan funksjonshemmede eller blinde barn også motta SSI. I motsetning til Social Security Funksjonshemming Forsikring, kan du motta SSI selv om du ikke har jobbet før kvalifiseringen. Selv om SSI administreres av Social Security Administration, trenger de midlene du får ikke komme ut av Social Security skatter; Programmet er finansiert med føderale skatter av det amerikanske finansdepartementet. SSA har flere kriterier for å avgjøre om du er kvalifisert for SSI.

Verifisering av inntekt

SSI er delvis basert på din inntekt, som er penger som du kan få inn fra jobben din, eventuelle trygdeytelser du kan allerede være mottak og pensjons sjekker. SSI fritar noen midler som kan anses som inntekt, slik som noen penger som du bruker for å tillate deg å fortsette å arbeide jobben din mens deaktivert, dvs. en rullestol eller spesiell stol for ryggproblemer, en stokk (enten for blinde eller for å gå hjelp) , og i noen tilfeller, transport til og fra jobben. SSI, inkluderer den inntekten som din ektefelle bringer inn, men tillater unntak av den første $ 20 som du mottar som inntekt i måneden (inkluderer ikke lønn), og $ 65 av eventuelle inntekter som du tar inn fra jobben din.

Catalog of Resources

Ressurser er noe som du (og din ektefelle, hvis det er aktuelt) eier. Når finne dine SSI fordeler, vil SSA vurdere hvilken som helst bank kontoer du og din ektefelle har, samt kontanter, aksjer og obligasjoner og eiendom. De vil ikke inkludere dine kjøretøy, hjemmet ditt, eller eventuelle livsforsikringer du og din ektefelle kan ha, og vil forlate deg minst $ 1500 hver for begravelsesutgifter. Hvis du er singel, bør du være i stand til å få SSI med en netto verdi av $ 2000 eller mindre; for ektepar under er grunnbeløpet som du trenger for å være $ 3.000.

Andre kriterier du må oppfylle

Ifølge SSA, hvis du har rett til ytelser, bør du definitivt søke om dem. Ofte er det flere fordeler som du kan motta på at du kanskje ikke vet om. Hvis du er institusjonalisert, kan du være kvalifisert for SSI. Hvis Medicaid betaler mer enn halvparten av din hånd mens du er i enten en offentlig eller privat institusjon, kan du være kvalifisert for en liten fordel beløp. Hvis du er hjemløse og bor i et krisesenter, kan du være i stand til å få fordeler. Hvis, derimot, er du i et statlig hjem som en overgangsbolig, kan du ikke være i stand til å søke om SSI.

Hvordan søke om ytelser

Hvis du velger å søke elektronisk, kan du begynne søknadsprosessen på www.socialsecurity.gov. Etter SSA vurderinger søknaden din, vil den kontakte deg om å gå inn i en Trygdekontor å møte med en saksbehandler. Sørg for at du har ditt personnummer kort, bevis på statsborgerskap, fødselsattest, husleie eller boliglån informasjon for ditt hjem (inkludert din utleier kontaktinformasjon, hvis det er aktuelt), og eventuell annen dokumentasjon som reflekterer din inntekt fra jobb eller andre fordeler som du mottar. Hvis du søker på SSI grunn av funksjonshemming eller blindhet, bringe noen medisinsk informasjon du har, for eksempel navn på leger som har behandlet deg og din journal. Du må også ta med kontroll eller sparekonto bok, slik at SSA kan sette opp direkte innskudd for deg.

Flere fordeler Du kan motta

Hvis du ikke allerede mottar matkuponger, gjelder for dem samtidig som du søker om SSI. I de fleste tilfeller så lav eller ingen inntekt, vil du kvalifisere. Fordelen beløpet varierer fra stat til stat og din økonomiske status, så pass på å spørre din saksbehandler om matkuponger.

Ifølge skattemyndighetene, med bruk av stimulanse lover som ble vedtatt i februar 2009, dersom du eller din familie mottar trygdeytelser og / eller SSI, kan du ha vært kvalifisert for en Economic Recovery Betaling i 2009 Dette stimulans betaling har ingen effekt på matkuponger eller dine SSI fordeler. SSA vil betale ut $ 250 som en engangsstønad. Hvis du ikke er sikker på om du fikk Economic Recovery Betaling, sjekk med din SSI kontoret før innlevering skatter i 2010.