Digidexo.com

Hvordan er AIDS overføres?

HIV og AIDS

Teknisk sett to forskjellige plager, HIV (humant immunsviktvirus) og aids (ervervet immunsvikt syndrom) kan sees på som to stadier av en autoimmun sykdom. HIV er den første infeksjonen --- viruset fungerer på to måter, drepe friske immunceller og lure kroppen til å angripe seg selv ved å ødelegge infiserte celler. AIDS er når immunforsvaret er så oppbrukt kroppen er utsatt for "opportunistiske infeksjoner", eller infeksjoner som er normalt ikke dødelig, men med aids, har kroppen ingen mulighet til å kjempe tilbake.

Metoder for Transmission

HIV / AIDS er oftest overført gjennom samleie, fødsel til en infisert mor og deling av sprøyter og sprøyteutstyr. Disse aktivitetene er preget av kroppsvæsker som viser de høyeste konsentrasjonene av HIV --- blod, sæd, vaginal væske og morsmelk. Samleie inkluderer vaginal, anal og oral sex. Oral sex har en lavere overføringshastighet, men øker drastisk når det er åpent sår eller blod i munnen. Dette kan oppstå fra noe så harmløst som tanntråd eller pusse tannkjøttet for hardt. For noen samleie, frekvensen av HIV / AIDS-overføring øker med tilstedeværelse av blod eller ødelagt hud. Dette gjelder for kyssing, så vel. Bare når det er blod eller ødelagt hud gjør en åpen munn kyss presentere en minimal risiko for overføring --- casual, er lukket munn kyssing uten risiko.

Overføring gjennom en ubehandlet, infisert mor risikerer om lag én av fire babyer født til disse mødrene blir HIV / AIDS positive. Babyen kan være smittet i løpet av svangerskapet eller under fødselen. Etter fødselen er barnet i fare for å overføring hvis de utsettes for morsmelk av en HIV / AIDS positiv mor.

HIV / AIDS overføring ved bruk av urene eller delte nåler skyldes sannsynligheten for blod på disse instrumentene. Mens narkotikabruk er den vanligste forekomsten av HIV-smitte med nåler, er det best å bruke forsiktighet med eventuelle aktiviteter som involverer nåler eller hvilket som helst instrument hvor blodet kan være til stede --- få en tatovering eller piercing, akupunktur, deling husholdningsbarberhøvler. Den minste dråpe av infisert blod er nok til å overføre sykdommen, derfor sørge for alt utstyr som brukes er skikkelig rengjort og avhendes.

Forebygging

Å identifisere og hindre metoder for overføring, er det best å være kjent med væsker som inneholder de høyeste nivåene av HIV og praksis forholdsregler når disse er til stede. Hvis situasjonen involverer blod, som for eksempel helsevesenet eller bistå en skadet person, bruk hansker. Foruten områder av huden som er belastede eller ødelagt, beskytte øynene og munnen siden disse er innganger til kroppen, så vel. Insektbitt, men er ikke en dokumentert metode for overføring --- ikke engang myggen. For å hindre seksuell overføring, er den beste metoden avholdenhet, men det nest beste er vanlig og riktig bruk av latex kondomer. Å være forsiktige og informert er første skritt for å unngå overføring av HIV / AIDS.